Olaszország nagyobb adóbevételeket követelt – a Facebook is jobbnak látta, ha fizet

Hírek2018. dec 5.Növekedés.hu

A Facebook Italy beleegyezett „egy több, mint 100 millió eurós összeg kifizetésébe”, hogy lezárhasson egy pénzügyi csalás ügyében zajló vizsgálatot, közölte a közelmúltban az olasz adóhatóság. A megállapodás „véget vet annak az adóvizsgálatnak, amelyet a milánói ügyészség kérésére, a 2010-2016-os időszak tekintetében folytatott le a pénzügyi rendőrség (GdF)” olvasható az olasz adóhatóság közleményében.  A Facebook egyik szóvivője bejelentette: „a nemzeti jogszabályoknak megfelelően járunk el Olaszországban és valamennyi más országban, ahol jelen vagyunk. Továbbra is együttműködünk az olasz hatóságokkal. Kötelezettségvállalásunknak megfelelően büszkék vagyunk arra, hogy elősegíthetjük az olasz gazdaság és digitális környezetének növekedését”. Olaszország, más EU-tagállamokhoz hasonlóan, nagyobb adóbevételeket követel azoktól a multinacionális vállalatoktól, akik mindeddig ki tudták használni a jogrendszer hézagjait és profitjukat olyan országokban könyvelték el, ahol az adózási feltételek kedvezőbbek. Az olasz adóhivatal a korábbiakban már több, azonos tartamú megállapodást kötött az Amazon-nal, az Apple-lel és a Google-lal. Az online kiskereskedelmi óriás, az Amazon tavaly decemberben fogadott el egy hasonló megállapodást; májusban a Google vállalta, hogy befizet 306 millió eurót egy olyan vita befejezése érdekében, amely kérdésesnek minősítette a 2009-2013 évek során Írországban elkönyvelt profitját. (Írország társasági adókulcsai a legalacsonyabbak közé tartoznak az Európai Unióban.) Az Apple még korábban, 2015-ben egyezett bele egy több, mint 300 eurós összeg kifizetésébe. Így kárpótolta Olaszországot azért az elmaradt adóért, amit az ott, 2008 óta megtermelt  profit után mulasztott el leróni.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.