Olaszország nagyobb adóbevételeket követelt – a Facebook is jobbnak látta, ha fizet

Hírek2018. dec 5.Növekedés.hu

A Facebook Italy beleegyezett „egy több, mint 100 millió eurós összeg kifizetésébe”, hogy lezárhasson egy pénzügyi csalás ügyében zajló vizsgálatot, közölte a közelmúltban az olasz adóhatóság. A megállapodás „véget vet annak az adóvizsgálatnak, amelyet a milánói ügyészség kérésére, a 2010-2016-os időszak tekintetében folytatott le a pénzügyi rendőrség (GdF)” olvasható az olasz adóhatóság közleményében.  A Facebook egyik szóvivője bejelentette: „a nemzeti jogszabályoknak megfelelően járunk el Olaszországban és valamennyi más országban, ahol jelen vagyunk. Továbbra is együttműködünk az olasz hatóságokkal. Kötelezettségvállalásunknak megfelelően büszkék vagyunk arra, hogy elősegíthetjük az olasz gazdaság és digitális környezetének növekedését”. Olaszország, más EU-tagállamokhoz hasonlóan, nagyobb adóbevételeket követel azoktól a multinacionális vállalatoktól, akik mindeddig ki tudták használni a jogrendszer hézagjait és profitjukat olyan országokban könyvelték el, ahol az adózási feltételek kedvezőbbek. Az olasz adóhivatal a korábbiakban már több, azonos tartamú megállapodást kötött az Amazon-nal, az Apple-lel és a Google-lal. Az online kiskereskedelmi óriás, az Amazon tavaly decemberben fogadott el egy hasonló megállapodást; májusban a Google vállalta, hogy befizet 306 millió eurót egy olyan vita befejezése érdekében, amely kérdésesnek minősítette a 2009-2013 évek során Írországban elkönyvelt profitját. (Írország társasági adókulcsai a legalacsonyabbak közé tartoznak az Európai Unióban.) Az Apple még korábban, 2015-ben egyezett bele egy több, mint 300 eurós összeg kifizetésébe. Így kárpótolta Olaszországot azért az elmaradt adóért, amit az ott, 2008 óta megtermelt  profit után mulasztott el leróni.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.