Olaszország nagyobb adóbevételeket követelt – a Facebook is jobbnak látta, ha fizet

Hírek2018. dec 5.Növekedés.hu

A Facebook Italy beleegyezett „egy több, mint 100 millió eurós összeg kifizetésébe”, hogy lezárhasson egy pénzügyi csalás ügyében zajló vizsgálatot, közölte a közelmúltban az olasz adóhatóság. A megállapodás „véget vet annak az adóvizsgálatnak, amelyet a milánói ügyészség kérésére, a 2010-2016-os időszak tekintetében folytatott le a pénzügyi rendőrség (GdF)” olvasható az olasz adóhatóság közleményében.  A Facebook egyik szóvivője bejelentette: „a nemzeti jogszabályoknak megfelelően járunk el Olaszországban és valamennyi más országban, ahol jelen vagyunk. Továbbra is együttműködünk az olasz hatóságokkal. Kötelezettségvállalásunknak megfelelően büszkék vagyunk arra, hogy elősegíthetjük az olasz gazdaság és digitális környezetének növekedését”. Olaszország, más EU-tagállamokhoz hasonlóan, nagyobb adóbevételeket követel azoktól a multinacionális vállalatoktól, akik mindeddig ki tudták használni a jogrendszer hézagjait és profitjukat olyan országokban könyvelték el, ahol az adózási feltételek kedvezőbbek. Az olasz adóhivatal a korábbiakban már több, azonos tartamú megállapodást kötött az Amazon-nal, az Apple-lel és a Google-lal. Az online kiskereskedelmi óriás, az Amazon tavaly decemberben fogadott el egy hasonló megállapodást; májusban a Google vállalta, hogy befizet 306 millió eurót egy olyan vita befejezése érdekében, amely kérdésesnek minősítette a 2009-2013 évek során Írországban elkönyvelt profitját. (Írország társasági adókulcsai a legalacsonyabbak közé tartoznak az Európai Unióban.) Az Apple még korábban, 2015-ben egyezett bele egy több, mint 300 eurós összeg kifizetésébe. Így kárpótolta Olaszországot azért az elmaradt adóért, amit az ott, 2008 óta megtermelt  profit után mulasztott el leróni.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.