Öltözködés költözéskor

Hírek2021. ápr. 14.Növekedés.hu

Egy költözés nem csupán stresszel jár, de balesetveszélyes is lehet. Ezért olyan dolgokra is oda kell figyelni, amire először nem is gondolnánk. Ez pedig a költözés napján viselt öltözet. A Visszuk.hu csapata elmondta, miért van ez így.

Miért fontos a ruházat?

Nem tűnik fontosnak, mégis, a nem megfelelő ruhaválasztás megnehezíthet egy-egy mozdulatot. Költöztetéskor ugyanis nem a mindennapok során megszokott mozgást végezzük. Összeszedtük, a ruházat mely szempontoknak kell, hogy megfeleljen.

  • Legyen kényelmes: A költöztetés rengeteg cipekedéssel, hajolgatással jár, így szükséges, hogy a ruha semmilyen mozdulatban ne legyen akadály. Egy kényelmes farmer és egy rövid ujjú póló megfelelő lehet egy nyári költözéshez.
  • Ne legyen bő: A nem testhezálló darabok nagyobb eséllyel akadnak be például a kilincsbe vagy az ajtóhoz, ezek pedig rendkívül balesetveszélyesek.
  • Megfeleljen az évszaknak: Az évszak is nagyban befolyásolja az öltözetet. Télen rétegesebben, míg nyáron szellősebben kell felöltöznünk. Bár az első gondolat az lehet, hogy a hideg időben jobban fel kell öltözni, ez nincs teljesen így, hisz az izzadás miatt könnyebb megfázni, a túl sok ruhadarab pedig nehezebbé teszi a mozgást.
  • Légáteresztő ruha: Nyári költözésnél mindenképpen szellős, légáteresztő öltözetet kell választani, így elkerülve az izzadást és a felhevülést. A műszálas anyagból készült ruhák alkalmatlanok, hiszen nemcsak kényelmetlenek, de nem is szellőznek.
  • Biztonságos: A cipzáras zsebbel ellátott ruha nagyon hasznos tud lenni, ha kéznél tartanánk értékeinket, a cipzárnak köszönhetően pedig nem kell aggódni, hogy kiesnek vagy elvesznek.

A cipő szerepe

A lábbeli kiválasztása nagy jelentőséggel bír, ugyanis még a tapasztalt költöztetők is megsérülhetnek a nem megfelelő cipőben. 

  • Kényelmes cipő: A költözés hosszú folyamat, így kiemelten fontos, hogy a cipő az egész nap folyamán kényelmet nyújtson. A sportcipő vagy a munkás bakancs megfelelő a célra.
  • Jó tapadás: A választott cipő talpa kellő tapadást kell, hogy biztosítson, elkerüldendő a megcsúszást.
  • Legyen zárt: A zárt cipő védelmet nyújt, ha véletlenül ráejtünk valamit a lábunkra.
  • A boka védelme: A legjobb választás az olyan cipő, ami megtartja a bokát. Egy jól kipárnázott cipő a gerincet is megóvja, és megelőzhető a bokasérülés.

Kesztyű a kéz védelméért

A költöztetések alkalmával a kesztyű viselése nemcsak ajánlott, de kötelező is. A jó minőségű, erős szövetből vagy bőrből készült kesztyű növeli a tenyér tapadását, így kisebb eséllyel ejtünk le valamit, nem beszélve arról, hogy védelmet nyújt a horzsolások, vágások ellen.

Egy költözés rengeteg szempont figyelembevételével kell, hogy történjen - nemcsak az öltözet szempontjából. Megkímélhetjük magunkat az idegeskedéstől, ha profi cég segítségét kérjük. A Visszuk.hu csapata felkészült, sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekből áll, akik vigyáznak otthonunk értékeire.(X)