Orbán Viktor: nem sodródhatunk bele a háborúba

Hírek2022. jún. 29.MTI

Orbán Viktor miniszterelnök a NATO-csúcstalálkozó hivatalos kezdete előtt, szerda reggel tárgyalást folytatott Andres Pastranával, a világ kereszténydemokrata, konzervatív pártjait tömörítő CDI elnökével Madridban - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, egyetértettek abban, hogy

az ukrajnai háború továbbterjedését meg kell akadályozni, az ukrán embereket támogatni kell, a menekülteket pedig be kell fogadni.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) és Andres Pastrana, a világ kereszténydemokrata, konzervatív pártjait tömörítő CDI elnöke (b2) a NATO-csúcstalálkozó hivatalos kezdete előtt folytatott tárgyalásukon Madridban 2022. június 29-én. A megbeszélésen, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) is, egyetértettek abban, hogy az ukrajnai háború továbbterjedését meg kell akadályozni, az ukrán embereket támogatni kell, a menekülteket pedig be kell fogadni.(MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Orbán Viktor a NATO-csúcs kapcsán kifejtette:

nem támogatunk egyetlen olyan javaslatot sem, amely belesodorhatja a NATO-t és Magyarországot ebbe a konfliktusba, hiszen ez egy orosz-ukrán háború, a NATO pedig egy védelmi szövetség.