OTP: Hatékony eszköz lesz a vállalkozásokat segítő új, 10 milliós kamatmentes hitel

Hírek2021. feb. 8.Növekedés.hu

Az MFB Pontok hálózatának egy részét működtető, az OTP Bank által vezetett hitelintézeti konzorcium üdvözli a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön kialakításáról szóló hírt. A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által heteken belül kidolgozandó konstrukciót igyekeznek majd a lehető legrövidebb idő alatt biztosítani az MFB Pontok hálózatában, ezzel is segítve a nehéz helyzetbe került vállalkozásokat.

Nem csak a hazai, de az európai, sőt a világ vállalkozásainak nagy részét is negatívan érintette a koronavírus járvány és az annak következményeként kialakult gazdasági visszaesés. Egyes szektorok szereplői különösen nehéz helyzetbe kerültek 2021-re, folyamatosak a likviditási problémáik, nehezen tudják fenntartani a vállalkozásuk működését. A gazdasági válság hatására még a biztos alapokkal rendelkező cégek döntéshozói is óvatosabbá váltak a piac bizonytalanságai, kiszámíthatatlansága miatt - olvasható az OTP Bank közleményében.

A napokban jelentették be, hogy Magyarország Kormánya a Magyar Fejlesztési Bankot kérte fel arra, dolgozzon ki egy könnyen elérhető, kedvező feltételrendszerű, kamatmentes hitel konstrukciót a válság miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások számára.

A maximum 10 millió forintos, 10 éves futamidővel és 3 éves türelmi idő mellett, kamatmentesen igényelhető konstrukció azonnali megoldást jelenthet a vállalkozások likviditási problémáira.

Az uniós források közvetítésére felállított MFB Pontok hálózatát részben működtető hitelintézeti konzorcium tagjai az OTP Bank, az MKB Bank és a Gránit Bank éppen ezért üdvözli a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön kialakítását. A konzorcium tagjai mindent megtesznek azért, hogy elősegítsék a termék kidolgozását, illetve minél előbb elérhetővé tegyék fiókhálózatukban a konstrukciót. A kedvező feltételekkel hamarosan elérhető új gyorskölcsön a vállalkozások pillanatnyi problémáinak megoldásán felül hozzájárulhat a gazdaság élénkítéshez is.

A jelenlegi információk szerint a forgóeszköz és likviditás finanszírozására is igényelhető konstrukció részleteit a következő hetekben dolgozza ki az MFB, ezt követően válhat elérhetővé országszerte a vállalkozások számára.

Az OTP Bank által vezetett hitelintézeti konzorcium az elmúlt három évben csaknem 2500 vállalkozásnak majdnem 2800 ügyletben, összesen 118 milliárd forintot folyósított, az ország 200 MFB Pontján kijelölt bankfiókokban.