OTP Nyugdíjpénztár: a járvány ellenére sem szorultak háttérbe a hosszútávú célok

Hírek2020. szept. 2.Növekedés.hu

Sikeres félévet zárt az OTP Nyugdíjpénztár. Az ide év első hat hónapjában 5 600-an csatlakoztak a Pénztárhoz, valamint növekedett mind az egyéni, mind a munkáltatói hozzájárulások mértéke az előző év azonos időszakához képest. Az elmúlt időszak eredményeiben a piac legnagyobb szereplőjét olyan innovációk is segítették, mint az elmúlt hónapokban elérhetővé vált online belépési lehetőség.

A koronavírus járvány ellenére is egyre tudatosabban készülnek a magyarok a nyugdíjas évekre – erre engednek következtetni az OTP Nyugdíjpénztár első féléves eredményei.

A Pénztár taglétszáma már 2020 év elején is rekordot ért el, az elmúlt félévben pedig 5606 új belépő csatlakozott az OTP Nyugdíjpénzárhoz, csaknem ugyanannyian, mint tavaly ilyenkor.

A pénztártagok összesen több mint 7,7 milliárd forintnyi egyéni befizetéssel gyarapították nyugdíjcélú megtakarításaikat, ami mintegy 12 százalékos bővülést jelent a 2019-es év első féléves eredményeihez képest.

Azonban nem csupán az egyéni befizetések növekedtek jelentősen az elmúlt félévben: a munkáltatói befizetések évek óta először kezdtek növekedni. Az idei év első hat hónapjában a hazai munkáltatók összesen 2,7 milliárd forinttal támogatták dolgozóik nyugdíjcélú megtakarításait. Ez több mint 10%-os emelkedés a tavalyi év azonos időszakának eredményeihez képest.

„Az idei év ismét tartogatott kihívásokat, azonban, ahogy működésünk közel két évtizede során, úgy most is mindent megtettünk azért, hogy alkalmazkodjunk a helyzethez: fejlesztettünk és modernizáltunk. Elérhetővé tettük az online belépést, ezzel is közelebb hozva az öngondoskodást a mindennapok rutinjához”

– mondta el Nagy Csaba az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója. – „Az Önkéntes Pénztárak Szövetségének féléves összehasonlító adatai alapján a Pénztárunk tagjai által félretett összvagyon értéke 24 százalékos részesedést jelentett az OTP Nyugdíjpénztár számára, de a taglétszám területén is hasonló sikereket értünk el 2019 azonos időszakához képest.” – tette hozzá.

Az újonnan csatlakozó pénztártagok átlagkora 38 év, így immár harmadik éve tud ez a szám 40 év alatt maradni. A nemek arányában azonban fordulat következett be: évek óta először a férfiak kerültek többségbe, akik most a pénztártagok 51 százalékát teszik ki. Mindemellett a vidéki új belépők is többségben maradtak 2020 első félévében, fenntartva a 2019 év végére elért közel kétharmados fölényüket.