Pénzügyi ismeretek a Semmelweis nyári egyetemén

Hírek2022. szept. 1.Növekedés.hu

A Semmelweis Egyetem 2022. szeptember 1-2. között rendezi meg a Nyári Egyetemet, melyen a Provident Pénzügyi Zrt. ügyfélélmény szakértője több száz diák számára tart előadást a tudatos és felelős pénzügyi gazdálkodásról. A vállalat a Családi Kasszasikerek programján keresztül már hosszú évek óta támogatja nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek és fiatalok pénzügyi edukációját is. Az előadás során a megtakarítások fontosságáról és a korszerű pénzkezelés tudnivalóiról is hallhatnak a diákok.

A Nyári Egyetem a Semmelweis Egyetem alapításának 250. évfordulóján, 2019-ben hagyományteremtő céllal indult útjára, amely azóta is nyitánya minden tanévnek. Idén 2022. szeptember 1-2. között az Elméleti Orvostudományi Központ ad otthont az eseménynek, melyen 1000 magyar, 400 angol és 200 német nyelven tanuló hallgató vesz részt.

A Provident Családi Kasszasikerek programja már évek óta elkötelezetten foglalkozik a felnőttek, gyermekek és fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítésével, ezért a vállalat szakértője, Sulyok László kifejezetten a diákok számára készített tananyaggal ismerteti a tudatos gazdálkodással kapcsolatos tudnivalókat az eseményen. A vállalat kvízzel is készül az egyetemisták számára, akik a Családi kasszasikerek standnál megmérhetik tudásukat pénzügyi ismeretek terén.

A jelenlegi gazdasági helyzetben pénzügyeink kézbentartása és az átgondolt családi költséggazdálkodás kiemelkedően fontossá vált, melynek edukációját már fiatalon el kell kezdeni. Ehhez nyújtunk támogatást Családi Kasszasikerek programunkon keresztül. Küldetésünk, hogy a fiatal generációt segítsük abban, hogy pénzügyeikben előrelátóak és tudatosak legyenek, amely önbizalmat és magabiztosságot fog eredményezni számukra már a tanulmányi évek alatt is 

– mondta Pálfalvi Márta, a Provident Pénzügyi Zrt. kommunikációs és vállalati kapcsolatok igazgatója.

A Semmelweis Egyetem iránti bizalmat a fiatalok és családjuk részéről semmi sem igazolja jobban, mint hogy az egészség- és orvostudományi szakterületen évről-évre a Semmelweisre akarnak bejutni a legtöbben. Ez nem véletlen: mi vagyunk a legrégebb óta, folyamatosan működő orvosképző intézmény Magyarországon, és az itt megszerzett diploma akkora érték, hogy végzőseink az átvétele után átlagosan 1 hónapon belül el is tudtak helyezkedni. Egyetemünk célja, hogy minél komplexebb tudással készítse fel a jövő egészségügyi szakembereit egy sikeres karrierútra, legyen szó akár informatikáról, akár gazdasági kérdésekről. A pénzügyi tudatosság ráadásul már a diákéveik alatt is hasznosuló ismeret, így fontos része a Nyári Egyetem programsorozatának. Azt pedig minden esetben örömmel fogadjuk, ha a vállalkozások lehetőségként tekintenek egyetemünk támogatására

– mondta el Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

A Nyári Egyetem keretében Sulyok László, a Provident ügyfélélmény szakértője a megtakarítások fontosságáról és a korszerű pénzkezelés tudnivalóiról tart előadást a hallgatóknak, továbbá a vállalat mindkét napon megtalálható lesz az eseményen Családi Kasszasikerek standjával, ahol az érdeklődők egy tudásalapú kvízjátékkal tesztelhetik pénzügyi ismereteiket, valamint megismerkedhetnek a Provident költségtervező füzetével.