Rekord közelében az arany árfolyama

Hírek2020. ápr. 17.MTI

Az arany unciánkénti árfolyama 1730 dollár felett jár, a világgazdasági bizonytalanság rekord magas árfolyamot hozhat a BlockBen szakértőinek elemzése szerint.

A cég MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint az arany iránti kereslet annyira megugrott a világméretű koronavírus-járvány kitörése után, hogy márciusban gyakorlatilag elfogytak a vásárolható fizikai aranykészletek. A pandémia miatti óvintézkedések az utánpótlás szállítását is megnehezítették. Svájcban és Olaszországban is zártak be egy időre színitő üzemek, helyzetük áprilisi rendeződéséig heteken át nem szállítottak ügyfeleiknek. Az unciánkénti árfolyam jelenleg 1730 dollár felett jár, elemzők a lehetséges forgatókönyvek között említik a rekorddöntést is a következő időszakban.

Az arany unciánkénti ára eddig csak 2011 augusztusában és szeptemberében járt a lélektani 1900 dolláros szintnél.

Bodnár Viktor, a BlockBen vezérigazgatója a közleményben kifejtette: áttörésre számítanak az arany árában, sokan továbbra is ebbe kívánnak menekülni az egyéb piacokból. Hozzátette, hogy a trend nemcsak a fizikai arany, hanem az arany alapú virtuális eszközök piacán is tapasztalható. A magyar tulajdonú cég 2018-ban kapta meg az év innovatív terméke díjat a szingapúri Crypto Currency Expón, tavaly pedig BlockBenPay nevű innovatív fizetési megoldása bekerült a FinTechShow 10 legizgalmasabb digitális pénzügyi újdonsága közé.