Rendeljen annyit, amennyire valóban szüksége van!

Hírek2021. márc. 16.Növekedés.hu

A lakásfelújítások vagy kisebb-nagyobb szerelési munkák esetén gyakran visszatérő probléma, hogy a felhasználni kívánt anyagokból kénytelenek vagyunk többet megvásárolni, mint amennyire valójában szükségünk van. Emiatt általában többet költünk a tervezettnél, ráadásul a felesleg tárolásáról is gondoskodni kell, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor hulladékként végzi. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan küszöbölhető ki a fenti probléma!

Vásárlás nagy tételben

A nagy tételben történő vásárlás az élet bizonyos területein igen előnyös - főleg akkor, ha az adott áru biztosan felhasználásra is kerül - hiszen így jelentős kedvezmények is kialkudhatók. Más esetekben azonban a nagy kiszerelés vagy nagyobb mennyiség vásárlása nem szerencsés, hiszen a terméket aztán akár évekig is tárolni kell, mire újra szükség lesz rá. A barkácsáruházak és a webáruházak többsége is a nagy tételben történő vásárlásra ösztönöz, ami vállalkozások, építkezők vagy nagyobb felújítást végzők számára előnyös lehet, de az átlagos vásárlók már kevésbé járnak jól.

Ki törődik az egyéni igényekkel?

A VasMuszakiBolt.hu webáruházában a nagy tételben vásárlók mellett azok is megtalálhatják számításaikat, akik csak egy-egy apróságot szeretnének vásárolni, vagy pontosan meghatározott méretre van szükségük bizonyos anyagból. A különböző típusú árnyékolóhálók, szúnyoghálók, ponthegesztett hálók vagy geotextilek megrendelése előtt a legtöbb vásárló pontosan felméri, hogy pontosan mekkora méretre van szüksége, így nem szeretnének teljes tekercseket feleslegesen megvásárolni ezekből az anyagokból. Ugyanez a helyzet a méretre vágható gégecsövek, ötrétegű és PVC csövek, valamint redőnygurtnik esetében.

Építkezés vagy felújítási munkák során nélkülözhetetlenek a különböző kötőanyagok, például csavarok, alátétek, dübelek és kampók. Alapos tervezéssel az ezekből szükséges mennyiség is darabra pontosan meghatározható, így nem kell otthonában a fel nem használt apróságok tárolásáról gondoskodnia.

A méretre vagy darabra történő vásárlás előnyei

Az akár darabra vagy pontos méretre is megrendelhető termékeknek több előnye is van a nagyobb kiszerelésű vagy csomagban kapható árukkal szemben. A legfontosabb, hogy Ön csak akkora mennyiségért fizet, amennyire valóban szüksége is van. Természetesen jó, ha mindig akad otthon egy-két csavar vagy egy rövidebb cső vészhelyzet esetére, de ha a lakásfelújításból túl sok anyag és alkatrész marad meg, annak tárolása is komoly kapacitást igényel, amelyre a legtöbb háztartásnak nincs elég helye.

Itt kell megemlíteni a környezetvédelmet és fenntarthatóságot is, mint előnyt, hiszen ha csak a felhasználni kívánt mennyiséget rendeli meg, akkor garantáltan kevesebb hulladék keletkezik majd a szereléssel vagy barkácsolással összefüggésben. (X)