Sikeresen indult a Magyar Államkincstár új számlavezető rendszere

Hírek2021. máj. 5.Növekedés.hu

A Magyar Államkincstár (Kincstár) május elsejével sikeresen bevezette az új multi-devizás számlavezető rendszerét az ehhez kapcsolódó online banki ügyfél-alkalmazással együtt pilot ügyfélkör részére.

A 21. századi követelményeknek megfelelő új rendszer a hozzá kapcsolódó korszerű front end ügyfélalkalmazással együtt lehetővé teszi a 10 millió forint alatti összegek azonnali utalását küldő és fogadó oldalon egyaránt. A szolgáltatáshoz minden érintett az interneten keresztül kapcsolódhat és megvalósul az utalások real time ellenőrzési lehetősége. Az új számlavezető rendszerrel a Kincstár akár nagyságrendileg több pénzforgalmi számla vezetésére is képessé válik.

Bugár Csaba a Kincstár frissen kinevezett elnöke az új rendszer bevezetését fontos lépésnek tartja annak a célnak az eléréséhez, hogy a szervezet a kor kihívásainak megfelelő informatikai háttér megteremtésével, a pénzforgalom korszerűsítésével eredményesen támogassa a költségvetés tervezését és végrehajtását, valamint magas színvonalon biztosítsa az állami pénzügyek kezelését és biztonságát.

A tervek szerint több lépcsőben, az ügyfélkör folyamatos bővítésével január elsejétől teljes körűvé válik a Kincstár új, korszerű szolgáltatásokat nyújtó számlavezető rendszere.