Sokkal előrébb lépett a Semmelweis Egyetem a THE világrangsorában

Hírek2021. szept. 19.MTI

Sokkal előrébb lépett a Semmelweis Egyetem (SE) a Times Higher Education (THE) szakterületi világrangsorában idén - közölte a felsőoktatási intézmény oktatási rektorhelyettese az M1 aktuális csatorna műsorában.

Hermann Péter azt mondta, hogy az orvos-egészségtudományi területen 45 helyezést javítottak az előző évhez képest, a 186. pozícióban végeztek.

Bár az élettudományok nem jelentik a legfőbb profiljukat, ott is 60 helyezést javítottak, a 257. pozíciót szerezték meg.

Több cég is rangsorolja a felsőoktatási intézményeket, de a THE a legrangosabb.

Öt területet néznek: oktatás, kutatás, tudományos publikációk idézése, ipari bevétel és nemzetköziség - közölte Hermann Péter.

Az Semmelweis Egyetem (SE) a legjobb magyarországi felsőoktatási intézményként szerepelt az összegyetemi rangsorban, és az európai egyetemek közül a második legnagyobb javulást érte el.Az élettudomány a biológiai és sporttudományt takarja, az Semmelweis Egyetemen sportkardiológiával foglalkoznak.

A rektorhelyettes kiemelte, hogy a koronavírus-járvány idején ugyanúgy elvárták tőlük az eredményeket. Akkor is összpontosítottak az oktatásra, a kutatásra.

A pandémia elleni védekezést több ezer hallgató segítette és segíti önkéntesként és kirendeltként - tette hozzá.

Hermann Péter közölte: három éve azt tűzték ki célul, hogy a világ legjobb száz egyeteme közé kerülnek, Európában pedig a felső ötbe jutnak az orvos-egészségtudományi intézmények között. Úgy vélekedett, hogy jó úton haladnak.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a legjobb ötszázon belül "már nagyon sűrű a mezőny", a helyezés megtartása is nehéz.