Stratégiai jelentőségű együttműködési megállapodást kötött a HungaroControl és a Budapest Airport

Hírek3 órájaMTI

Együttműködési megállapodást írt alá a HungaroControl Zrt. és Budapest Airport Zrt. kedden Budapesten.

Lóga Máté, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért, iparért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkára, a Budapest Airport Zrt. igazgatóságának elnöke az aláírási ünnepségen hangsúlyozta: a két társaság stratégiai jelentőségű együttműködést kötött, amely oda vezet, hogy a légi közlekedésben magasabb szintű utasélményt, ügyfélkiszolgálást tudnak biztosítani.

Az államtitkár úgy fogalmazott, a magyar aviatikában új korszak kezdődik, közös stratégia mentén fog együttműködni a HungaroControl Zrt. és a Budapest Airport Zrt.

Lóga Máté elmondta, a két vállalat különálló marad, ugyanakkor az aviatikára vonatkozó főbb stratégiai döntéseiket, irányokat egészséges, szinergiákat kiaknázó módon egyeztetik.

Francois Berisot, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója szerint az együttműködéssel új korszak kezdődik, a megállapodás magasabb szintre emeli a kapcsolatot a két cég között.

Turi Ferenc, a HungaroControl Zrt. vezérigazgatója ismertette: a megállapodásban 18 szakmai kérdést fogalmaztak meg, minden esetben a légiutasok kényelmét, zökkenőmentes kiszolgálását tartják szem előtt. Mindent megtesznek azért, hogy a 2025. évi nyári szezon zökkenőmentes legyen - jelentette ki.