Stratégiai megállapodást kötött a kormánnyal a VIG csoport

Hírek2023. dec. 14.MTI

Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a kormány nevében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a VIG csoport képviseletében Hartwig Löger vezérigazgatóval és Lehel Gábor igazgatósági taggal - tájékoztatott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közleményben.

A kormány stratégiai ágazatnak tekinti a biztosítási ágazatot, amelynek stabilitása, kiegyensúlyozott jövőképe, versenyképessége és ügyfélorientált működése nemzetgazdasági jelentőségű - hangsúlyozza a szaktárca.

A közlemény emlékeztet: az elmúlt közel két évben harmonikus, eredményes és jövőbe mutató, stabil alapokon álló munkakapcsolat jött létre a - szektor konszolidációját szabályozási és tulajdonosi oldalon egyaránt aktívan támogató - Magyar Állam mint kisebbségi, valamint a VIG mint a magyar piac iránt elkötelezett szakmai partner és többségi tulajdonos között.

A VIG csoport magyarországi érdekeltségei piacvezetőként kiemelkedő növekedési eredményeket értek el 2022-ben és 2023 során is. A VIG csoport magyarországi jelenlétét erősíti, hogy a meghatározó biztosítási piaci jelenléten túl többek között bevezette részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére - ismerteti az NGM.

A megállapodás aláírása a Magyar Állam és a VIG csoport közötti együttműködés kereteinek megerősítéséről szól. A kormány célja, hogy a családok pénzügyi biztonsága érdekében és a nemzetgazdaság érdekeit figyelembe véve a biztosítási lefedettséget legalább a régiós szintre kell növelje - olvasható az NGM közleményében.