Szakmai konferencia: Gazdasági bizonytalanságok

Hírek2022. nov. 7.Növekedés.hu

Gazdasági bizonytalanság – ezzel a címmel szervez szakmai konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézete és a Magyar Közgazdasági Társaság Államháztartási Szakosztálya 2022. november 10-én, csütörtökön 9 óra 50 perctől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusának (1083 Budapest, Ludovika tér 2., főépület) Zrínyi termében.

A konferencia előadói olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy a háborús helyzetből és a magas inflációból következő, új válságciklust elindító kockázatoknak mik a várható középtávú hatásai, és hogy mit lehet kezdeni az energia hiányával és az elszálló energiaköltségekkel.

A konferencia résztvevőit Varga Réka, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának dékánja köszönti. A konferencia első paneljében az orosz-ukrán háború az energiaárak hatásairól Halmai Péter (NKE/BMGE), Hortay Olivér (Századvég/BMGE) és Szabó László (BCE Energiakutató) osztja meg goldolatait a hallgatósággal, Kutasi Gábor (NKE) moderálása mellett.

A második panelbeszélgetés az inflációs veszélyekkel foglalkozik majd, Balatoni András (Magyar Nemzeti Bank), Ábel István (BGE) és Suppan Gergely (Magyar Takarékszövetkezeti Bank) részvételével. Ezt a beszélgetést Czeczeli Vivien (NKE) vezeti majd.

A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek mielőbb jelezni a linken kitölthető jelentkezési lapon.