Szeptemberben Szegeden rendezik meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést  

Hírek2022. júl. 6.Növekedés.hu

A Magyar Közgazdasági Társaság 2022. szeptember 22-23-án Szegeden, a Szegedi Egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést.

Az idén kétnaposra tervezett konferencia szeptember 22-én, csütörtökön 10 órakor kezdődik a nyitó plenáris üléssel. Csütörtökön délután 14 órától és pénteken délelőtt 9 órától a szekcióprogramok zajlanak majd, párhuzamosan négy teremben, a következő átfogó témákban: I. makrogazdaság és államháztartás; II. pénz- és tőkepiacok; III. vállalati versenyképesség és innováció; IV. Humán tőke és európai integráció (megosztva). A záró plenáris ülést szeptember 23-án, pénteken délután 14 órától tartjuk.

A terveink szerint a helyszíni négy átfogó szekción túl számos szakmai kerekasztal-beszélgetés és előadás gazdagítja majd a konferencia programját: ezeket a szekciókat - akárcsak tavaly és tavalyelőtt - augusztus végén és szeptember elején rögzítjük majd és a konferencia kezdetekor tesszük majd elérhetővé a honlapon.

A hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciáján - reményeink szerint - idén is előadást tart majd a Matolcsy György jegybankelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter, és ott lesznek a pénz- és tőkepiacon meghatározó vállalatok, bankok, pénzintézetek, a hazai üzleti élet első számú vezetői egyaránt.

A tanácskozás részletes programjának összeállítása, az előadók felkérése elkezdődött, a szakmai program folyamatosan frissülő tervezete pedig hamarosan elérhető lesz a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu oldalon.