Szeptembertől már öt üzemanyagkártyával lehet útdíjat fizetni

Hírek2019. szept. 26.Növekedés.hu

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. újabb három üzemanyagkártya bevezetéséről és elfogadásáról döntött. Szeptembertől már a DKV, az Eurowag és a Reload kártyákkal is fizethetnek útdíjat a NÚSZ ügyfelei.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain szeptembertől – az euroShell és a Routex üzemanyagkártyák mellett – már DKV, Eurowag vagy Reload kártyákkal is lehet útdíjat fizetni.

A NÚSZ Zrt. a sikeres nyári tesztidőszak után döntött az újabb három üzemanyagkártya bevezetéséről és elfogadásáról. A halasztott fizetést lehetővé tevő kártyák bevezetésével az útdíjfizetési szolgáltató mindenekelőtt az ügyfeleinek akar kedvezni, akik már ezekkel is rendezhetik útdíjfizetési kötelezettségeiket.

A NÚSZ Zrt. tapasztalatai szerint az ügyfelek jellemzően e-útdíj egyenlegfeltöltésre használják majd az újabb kártyákat (az euroShell és a Routex kártyák esetében 60-70 ezer forint körül alakul a tranzakciók átlagos értéke). Sokan a viszonylati jegyet is üzemanyagkártyával fizetik ki (a tranzakciók átlagos értéke: 22-25 ezer forint), de természetesen e-matricát is lehet üzemanyagkártyával vásárolni.

Az üzemanyagkártya első ránézésre olyan, mint egy bankkártya, de többnyire nem személyhez, hanem inkább egy adott vállalathoz és járműhöz kötött. Segítségével készpénz nélkül lehet vásárolni üzemanyagot, kenőanyagokat, s használatával különféle szolgáltatásokat is igénybe lehet venni. Készpénz felvételére nem biztosít lehetőséget.

A bankkártyákkal ellentétben csak a tankolásért vagy a parkolásért fizethetünk vele, szolgáltatótól függően az út-, a híd- és alagúthasználat, esetleg a kompátkelés, a szervizelés vagy az autómentés költségének kifizetésére alkalmas.

Segítségével gyorsan visszaigényelhető a kártyával végzett tranzakciók után visszajáró áfa és jövedéki adó, ami a hazai vállalkozásoknak jelenthet könnyebbséget likviditási helyzetük javítása révén.

  • A DKV üzemanyagkártya hivatalos oldala: https://www.dkv-euroservice.com/dkvcard/uzemanyagkartya/
  • Az euroShellről bővebb információ ezen az oldalon található: https://www.shell.hu/businesscustomers/shell-fuel-card.html
  • Az Eurowag üzemanyagkártyával kapcsolatos tudnivalókat itt találja: https://www.eurowag.com/hu/uzemanyagkartya/
  • Az iData–Reload útdíjkártyáról részletesen itt olvashat: http://kuponportfolio.hu/utdijkartya
  • A Routex üzemanyagkártyáról a legfontosabb tudnivalókat ez az oldal foglalja össze: https://www.routex.com/hu/a-routex-rol/