Szerezzen be egy aktivitásmérőt, és fokozza sportteljesítményét!

Hírek2021. márc. 18.Növekedés.hu

Az okostelefonok alapjáraton képesek követni az aktivitást, azonban mindez leszűkül a lépésszámlálásra, amely nem minden esetben mutat pontos adatokat, csupán hozzávetőleges értékekkel kínál. Távolság- és sebességmérésre a beépített GPS segítségével kerülhet sor. Azonban ha komolyabban szeretné venni, akkor mindenféleképpen beszerez egy aktivitásmérőt.

Hogyan működik az aktivitásmérő?

Az aktivitásmérők legtöbb esetben Bluetooth kapcsolattal állnak összeköttetésben az okostelefonokkal. Abban az esetben, ha a kapcsolat megszűnik, akkor a karkötő jelzést ad a viselőjének. Mindez legtöbb esetben akkor fordul elő, ha a két eszköz túlságosan is eltávolodik egymástól, így akár a lopástól is megóvhatja készülékét. 

A közöttük lévő kapcsolat nagyobb előnye közé tartozik az is, hogy sok esetben nem tudja, hogy hová is tette a telefonját. Mindez akkor a legbosszantóbb, ha pont rohannia kellene a munkahelyére, az iskolába vagy az orvoshoz. Ebben az esetben a karkötő képes megcsörgetni a telefonját, így gyorsan és egyszerűen megtalálhatja, és időben elindulhat otthonából. 

Aktivitásmérő, nem csak a profiknak!

Az aktivitásmérő azonban a sportolás mérésére született. Az okostelefonok manapság túlságosan is nagyok ahhoz, hogy magával cipelje testmozgás alkalmával is, így kifejezetten kényelmetlenek tudnak lenni. Az aktivitásmérőt csupán a csuklójára kell helyezni, és máris pontos képet kaphat a megtett lépések számáról. Abban az esetben, ha pulzusmérővel is rendelkezik, akkor még pontosabb képet kaphat a sporttevékenység mivoltáról és a szervezet reakcióiról egyaránt.

Kifejezetten költséghatékonyak, hiszen az olcsó, de megbízható aktivitásmérők már tízezer forintos nagyságban is beszerezhetők. Ezeknél az eszközöknél is a felső határ a csillagos ég, így a teljesítmény és a funkciók szabják meg az összeget.

Az aktivitásmérők nem csak profi sportolóknak valók, abban az esetben, ha szeretne egy picit tudatosabb lenni a fizikai aktivitás területén, fittebbé válni vagy esetleg fogyókúrázni, akkor kifejezetten hasznos lehet ez a piciny eszköz. Felhívja a figyelmét arra, ha az adott nap túlságosan is sokat ült, és itt lenne az ideje a mozgásnak, vagy motiválja arra, hogy az adott nap nagyobb távot tegyen meg, mint az előzőn. Így Ön is képes lesz tudatosabbá válni és összpontosítani teljesítményére egészsége érdekében.(X)