Mérnöki fejlesztő központ jön létre Veszprémben 2,2 milliárd forintért

Hírek2021. jan. 21.MTI

Mérnöki fejlesztő központot hoz létre Veszprémben a thyssenkrupp magyarországi központja 2,2 milliárd forintból, a beruházáshoz a magyar kormány 770 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad - jelentette be a Magyarországon már 20 éve jelen lévő német autóipari vállalat újabb beruházását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A miniszter kiemelte: a beruházás hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország fenntartsa az európai autóiparban játszott vezető szerepét, továbbra is "Európa autóipari fellegvára" maradjon.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. január 21-én

A járvány hatására a vállalatok minél hatékonyabb helyszíneket keresnek fejlesztéseikhez, amely igényre Magyarország minden idők legrobusztusabb beruházás ösztönző programjával válaszolt - mutatott rá, utalva arra, hogy tavaly rekordszámú, 1434 beruházás valósult meg az országban.