Szócsata az amerikai elnök és az Amazon-tulaj között

Hírek2022. máj. 15.Növekedés.hu

Az Amazon e-kereskedelmi óriás vezetője szócsatába bonyolódott az amerikai elnökkel az inflációról - írja a Bloomberg .

Jeff Bezos, az Amazon alapítója  "félrevezetéssel" vádolta Joe Biden amerikai elnököt a Twitteren, válaszul az amerikai vezető tweetjére, amely szerint az inflációt úgy lehetne megszelídíteni, ha a gazdag vállalatok méltányosan fizetnének adót.

A szóváltás péntek este kezdődött Biden tweetjével:

Le akarod szorítani az inflációt? Tegyünk róla, hogy a leggazdagabb vállalatok fizessék meg a méltányos részüket

Az Amazont - amely 2021-ben 469 milliárd dolláros bevétele után 3,7 milliárd dollár adót fizetett - gyakran kritizálják, hogy méretéhez képest nem fizet elég adót. Bezost pedig, aki a világ második leggazdagabb embere, gyakran szokták a jövedelmi egyenlőtlenségek példaképeként emlegetni.

Bezos most mégis úgy gondolta felveszi a kesztyűt az elnökkel.

Az újonnan létrehozott Dezinformációs Testületnek át kellene vizsgálnia ezt a tweetet, vagy talán egy új tanácsot kellene létrehozniuk helyette

tweetelte Bezos, utalva a Belügyminisztérium áprilisban létrehozott Dezinformációs Testületére.

A társasági adók emelését jó megvitatni. Az infláció megfékezéséről érdemes egyeztetni. De a kettő összemosása csak félrevezetés.

tette hozzá

Bezos és az Amazon gyakori célpontja volt a Twitteren Donald Trump korábbi elnöknek is, aki gyakran próbálta tompítani a Bezos tulajdonában lévő Washington Post kritikus oknyomozó cikkeit azzal, hogy annak oka elsősorban Bezosszal való személyes viszálya.

A Twitter azóta áll a hírek középpontjában, amióta Elon Musk, a világ leggazdagabb embere a múlt hónapban bejelentette, hogy teljesen megvenné.