SZOLNOKON IS SPORTOT ŰZTEK A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉSBŐL

Hírek2018. ápr 9.Növekedés.hu

Játszva tanultak a szelektív hulladékgyűjtésről a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói a Földművelésügyi Minisztérium Ötkukás játékok nevet viselő, Űzz sportot a szelektív hulladékgyűjtésből is! szlogennel megrendezett programján április 4-én.

A rendezvény egyik célja, hogy a hazánkban szelektíven gyűjthető öt hulladéktípust (papír, műanyag, fém, fehér üveg, színes üveg) bemutassa a gyerekeknek.
Búsi Lajos a Földművelésügyi Minisztérium zöldipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a szolnoki iskola mintegy 230 tanulóját. Elmondta, hogy a tornateremben felsorakoztatott Ötkukás játékok üzenetet hordoznak a gyerekeknek, testvéreiknek, szüleiknek és nagyszülőknek is –  Akik a teremben lévők közül nem tudják pontosan, hogy mi az a szelektív hulladékgyűjtés, a játékok segítségével gyorsan megtanulhatják. Bízom benne, hogy amit kisgyermekkorban megtanultok, az a tudás végig kísér benneteket egész életetekben – hangsúlyozta. Majd arra hívta fel a gyerekek figyelmét,
hogy csak a nekik szükséges dolgokkal éljenek, ne akarjanak felesleges holmikat, ugyanis azokat valahonnan elvesszük, pedig nincs is rá szükségünk.
Végezetül élményekben gazdag délutánt kívánt mindenkinek, mert – mint mondta – a jó játék egyrészről felszabadít, másrészről tanít. A sportot és a hulladékok elkülönítve gyűjtését kapcsolta össze Szügyi Dezső az iskola igazgatója megnyitó beszédében. Ismertette, hogy már elég régóta gyakorolják a sportiskola tanulói a szelektív hulladékgyűjtést, kis szelektív kukák is vannak az iskolában és környezetüket szépítve az intézmény előtti virágágyáson is dolgoztak. Majd arról beszélt, hogy jó helyre jött a rendezvény, mert a sportiskolások űzik a sportot, de ezután a szelektív hulladékgyűjtésből is sportot fognak űzni. A példamutatás a fiataloknak különösen fontos, ezért a rendezvény sportoló vendége volt Hangay Zoltán háromszoros világbajnok vízilabdázó, és csapattársa Fülöp Bence vízipólós, a szolnoki Dózsa játékosai. A sikeres sportolók a sportról és a környezettudatos életről beszéltek.   A helyszínen megtalálható játékokat a gyerekek a sportolókkal együtt játszották. Nagyon népszerű volt a hulladékos témára átdolgozott Ki nevet a végén társasjáték, az Ökotwister és a Szelektív csúszka is. A Zöld kirakó névre keresztelt óriás puzzle és a Szelektáló Interaktív játék is mosolyt csalt a gyerekek arcára. Ezek segítségével játszva ismerkedtek meg a különböző hulladéktípusokkal, megtanulták, hogy a már nem szükséges papírt a kék, a műanyagot a sárga, a fehér üveget a fehér, a zöld üveget a zöld, a fémet pedig a szürke szelektív hulladékgyűjtőbe kell dobni. Emellett környezettudatosságot ösztönző kisfilmeket néztek, valamint tudásukat felmérő környezetvédelmi TOTO-t töltöttek ki.  

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.