SZOLNOKON IS SPORTOT ŰZTEK A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉSBŐL

Hírek2018. ápr 9.Növekedés.hu

Játszva tanultak a szelektív hulladékgyűjtésről a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói a Földművelésügyi Minisztérium Ötkukás játékok nevet viselő, Űzz sportot a szelektív hulladékgyűjtésből is! szlogennel megrendezett programján április 4-én.

A rendezvény egyik célja, hogy a hazánkban szelektíven gyűjthető öt hulladéktípust (papír, műanyag, fém, fehér üveg, színes üveg) bemutassa a gyerekeknek.
Búsi Lajos a Földművelésügyi Minisztérium zöldipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a szolnoki iskola mintegy 230 tanulóját. Elmondta, hogy a tornateremben felsorakoztatott Ötkukás játékok üzenetet hordoznak a gyerekeknek, testvéreiknek, szüleiknek és nagyszülőknek is –  Akik a teremben lévők közül nem tudják pontosan, hogy mi az a szelektív hulladékgyűjtés, a játékok segítségével gyorsan megtanulhatják. Bízom benne, hogy amit kisgyermekkorban megtanultok, az a tudás végig kísér benneteket egész életetekben – hangsúlyozta. Majd arra hívta fel a gyerekek figyelmét,
hogy csak a nekik szükséges dolgokkal éljenek, ne akarjanak felesleges holmikat, ugyanis azokat valahonnan elvesszük, pedig nincs is rá szükségünk.
Végezetül élményekben gazdag délutánt kívánt mindenkinek, mert – mint mondta – a jó játék egyrészről felszabadít, másrészről tanít. A sportot és a hulladékok elkülönítve gyűjtését kapcsolta össze Szügyi Dezső az iskola igazgatója megnyitó beszédében. Ismertette, hogy már elég régóta gyakorolják a sportiskola tanulói a szelektív hulladékgyűjtést, kis szelektív kukák is vannak az iskolában és környezetüket szépítve az intézmény előtti virágágyáson is dolgoztak. Majd arról beszélt, hogy jó helyre jött a rendezvény, mert a sportiskolások űzik a sportot, de ezután a szelektív hulladékgyűjtésből is sportot fognak űzni. A példamutatás a fiataloknak különösen fontos, ezért a rendezvény sportoló vendége volt Hangay Zoltán háromszoros világbajnok vízilabdázó, és csapattársa Fülöp Bence vízipólós, a szolnoki Dózsa játékosai. A sikeres sportolók a sportról és a környezettudatos életről beszéltek.   A helyszínen megtalálható játékokat a gyerekek a sportolókkal együtt játszották. Nagyon népszerű volt a hulladékos témára átdolgozott Ki nevet a végén társasjáték, az Ökotwister és a Szelektív csúszka is. A Zöld kirakó névre keresztelt óriás puzzle és a Szelektáló Interaktív játék is mosolyt csalt a gyerekek arcára. Ezek segítségével játszva ismerkedtek meg a különböző hulladéktípusokkal, megtanulták, hogy a már nem szükséges papírt a kék, a műanyagot a sárga, a fehér üveget a fehér, a zöld üveget a zöld, a fémet pedig a szürke szelektív hulladékgyűjtőbe kell dobni. Emellett környezettudatosságot ösztönző kisfilmeket néztek, valamint tudásukat felmérő környezetvédelmi TOTO-t töltöttek ki.  

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.