Szükségből erényt? Az online rendezvények új színt hoztak a Magyar Közgazdasági Társaság életébe

Hírek2021. máj. 30.Növekedés.hu

A hazai közgazdász szakma legnagyobb éves rendezvényének népszerűsége az online térben is hatalmas volt. Az 58. Közgazdász-vándorgyűlés élőben közvetített programját akkor, a két nap alatt 11 ezer 400-an követték figyelemmel, a konferencia videóit pedig – a szekciók programját is beleértve – a mai napig mintegy 20 ezren tekintették meg.

A Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya és a Munkaügyi Szemle között már hosszú évek óta nagyon intenzív és eredményes együttműködés zajlott.

A folyóirat weboldalának olvasói így értesülhettek a szakosztályi rendezvényekről, a Társaság tagságánál szélesebb kör ismerkedhetett meg az egyes szakmai vitákról készült beszámolókkal.

Tehát az együttműködés szélesítette azt a kört, amelyik nyomon követhette a Társaságnál folyó értékes szakmai tevékenységet.

A járvány nyilvánvalóan e tekintetben is új helyzetet teremtett, átmenetileg lehetetlenné vált a hagyományos rendezvények keretében folytatni a munkát. Azt tapasztaltuk azonban, hogy a Társaság nagyon gyorsan reagált az új helyzetre, és több online csatornát is létrehozott az új típusú konferenciák, vitafórumok megszervezésére – mondta el Nagy Gábor Miklós titkárságvezető.