Tendenciák a pénzügyi tudatosságban – letölthető kiadvány

Hírek2020. júl. 1.Növekedés.hu

Tendenciák a pénzügyi tudatosságban – ezzel a címmel jelent meg a napokban egy tanulmánykötet a Magyar Közgazdasági Társaság Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának szakmai közreműködésével a 2019-es PÉNZ7 konferenciák válogatott előadásaiból.

Magyarországon a pénzügyi tudatosság és vállalkozói kultúra fejlesztését egy speciális eseménysorozat támogatja minden év tavaszán: a nemzetközi kezdeményezésre elindult PÉNZ7 eseménysorozat, amely részeként versenyek, speciális tanórák és szakmai előadássorozatok segítik a pénzügyi kultúra terjesztését elsősorban a középiskolás generáció körében. A PÉNZ7 program tanóráin évről évre szép számmal vesznek részt olyan kollégák, akik a Magyar Közgazdasági Társaság tagjai.

2019-ben a pénzügyi kultúra minél szélesebb körű terjesztésének támogatására megalakult az MKT Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztálya.

A pénzügyi kultúra tankönyvek mellett a szakemberek fontosnak tartják rendszeresen megvitatni a pénzügyi világ aktuális fejlődési irányvonalát, amelyet nem csupán az élményszerű tanulás céljából elkészített tananyagok jeleznek mérföldkövekként, de időről időre tanulmányok, cikkek és szakmai vélemények megírására is motiválja a szakma, a pénzügyi intézményrendszer és a szabályozói háttér képviselőit.

Ezekből állt össze ez a kiadvány, amelynek szerzői között ott volt például Hornung Ágnes, a Pénzügyminisztérium korábbi államtitkára; Horváth Zsófia, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének főtitkára; vagy például Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára, az MKT Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának alelnöke és Bagó Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa; az MKT Fintech és pénzügyi kultúra szakosztályának elnökségi tagja is. A kiadvány szerkesztője Pintér Éva, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, az MKT Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának elnöke volt.

A kiadvány ide kattintva letölthető.