Tizenöt dizájner vállalkozás mutatkozik be a Nyitott Stúdiók programban

Hírek2019. szept. 24.MTI

Tizenöt dizájner vállalkozás kulisszái mögé tekinthetnek be az érdeklődők a Nyitott Stúdiók programban, amelyet az október 4. és 13. között rendezendő Design Hét keretében rendeznek Budapesten.

A Nyitott Stúdiók program célja, hogy az érdeklődők testközelből tapasztalhassák meg az alkotók mindennapjait. A program folyamán a dizájnerek műhelyeikben fogadják a látogatókat, beszélnek a háttérben végzett munkáról, a folyamatok szépségeiről, emlékezetes megbízásaikról és egyedi termékeikről.

Mint írják, az idei programon a divat, az építészet, a grafika, a gasztronómia és a kerámia kedvelői egyaránt felfedezhetik az érdeklődésüknek megfelelő stúdiót.

A Balint Sara Bridalwear műhelyében kiderül, hogyan készülnek a környezettudatos, személyre szabott esküvői ruhák, míg Boribianka az ékszerkészítés aprólékos titkaiba vezeti be az érdeklődőket. 

Az Enihorn showroomjában kiderül, hogy Horn Enikő, a márka tulajdonosa, milyen tervezési folyamat során készíti táskáit olasz bőrből, de bemutatkozik az idei őszi-téli kollekciója is. A ma már kreatív stúdióként működő, eredetileg közösségi varrodaként induló Pinkponilo műhelyében az alapítók, Kudron Anna, Szabó Viktória és Burány Vera nyitott varrónapot tartanak.

A Medence Csoport műhelyében Gross András, Magyar Gergely és Terebessy Tóbiás használt molinókból gyártanak táskákat, ajándéktárgyakat, bútorokat és installációkat. A csapat három napon át műhelylátogatással és prezentációval is várja az érdeklődőket, míg a Tünde Ruzicska ceramic art & craft stúdióban Ruzicska Tünde keramikus-iparművész munkái mutatkoznak be.

Góg Angéla, a Goga Food Design tervezője a Goga Studioban elmondja, milyen a boldogság és a jövő íze: a tervező újragondolt ételekkel és falatokkal várja az érdeklődőket.

A CraftBenson és a Borbás Építész Műterem közös irodájában a jelenleg zajló építészeti, belsőépítészeti projektekkel és azok hátterével lehet megismerkedni

A díjnyertes Logifaces logikai betonjátékot tervező csapatnál a betonöntés mellett a látogatók megismerkedhetnek az iroda építészeti, belsőépítészeti és dizájntevékenységével, de a VPI Beton, a legjelentősebb magyar betonutcabútor-tervező és -gyártó vállalkozás is bepillantást enged az üzem kulisszái mögé. A Kavics névre keresztelt kültéri ülőbútorukat több nemzetközi dizájndíjjal jutalmazták.

A Saunna kollektiv belsőépítész-dizájnstúdiónál az alapítók, Bubla Ágnes, Bakó Zsófia és Zimmerer Erzsébet saját termékeit mutatják be.

A grafikai tervezés érdekességeiről több helyszínen is szó lesz. Déri Enikő és Demeczky Nóra, a de_form stúdió alapítói egyszerű és erőteljes grafikai koncepcióikról, rendhagyó vizuális megoldásaikról beszélnek majd a látogatóknak. Bemutatkozik a faraway design & meet service design agency is: a két csapat a brandépítés folyamatán vezeti végig a látogatókat. 

Délutáni dj-szettekkel, prezentációkkal, különféle ötletekkel és eredeti magyar ginnel is várja az érdeklődőket a kreatív koncepciók készítésével, enteriőr-, arculat-, termék- és csomagolástervezéssel foglalkozó Graphasel Design Studio. 

A Digic Pictures animációs stúdió a 3D-animációs és filmes VFX-világ élvonalában tevékenykedik: náluk készülnek például a legismertebb videójátékokat (Assassin's Creed, Call of Duty, League of Legends, Final Fantasy) reklámozó animációs trailerek. Az eseményen bemutatják az animációs film készítésének különféle fázisait, az egyes feladatok ellátásáért felelős divíziók mindennapjait, és a photoscan stúdiót is.

A Nyitott Stúdiókról a 15 ezer példányban 200 helyszínen terjesztett ingyenes programfüzeten kívül a Design Hét Budapest weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. Mint írják, a részvétel regisztrációhoz kötött.

A idei Design Hét október 4-től 13-ig, országszerte több mint 250 programmal várja az érdeklődőket. Budapest mellett vidéki városok is bekapcsolódnak a rendezvénysorozatba: Debrecen, Eger, Győr, Pécs, Sopron, Veszprém is készül dizájnprogramokkal. A tíznapos fesztivált a workshopoktól a dizájntúrákon át a kerekasztal-beszélgetésekig több esemény színesíti. A részletes programot a designhet.hu oldalon találják meg az érdeklődők - írták a tájékoztatóban.