Több mint 8 milliárd forintos beruházással bővül a Videoton

Hírek2019. ápr. 11.Növekedés.hu

A magyar gazdaság továbbra is az uniós átlag felett teljesíthet, ezt a várakozást nemcsak az elmúlt évek teljesítménye alapozza meg, hanem a beruházások bővülése, a hatékonyságot növelő fejlesztések és a megfelelő gazdaságpolitika folytatása is – jelentette ki Varga Mihály a Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokának átadó ünnepségén. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország mára bekerült a világ befektetési célpontjai közé, csak tavaly 8500 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a magyar gazdaságban.

Miközben az Európai Unió és a világgazdaság egészében fokozatos lassulás figyelhető meg, a magyar gazdaság egyre jobban teljesít – utalt a tárcavezető arra, hogy Nemzetközi Valutaalap nemrégiben 0,3 százalékponttal ismét javította a Magyarországra vonatkozó növekedési előrejelzését. Varga Mihály kifejtette, hogy a kormány azon dolgozik, hogy a munkaerői-piaci feltételek javításával, a vállalatok működését támogató gazdaságpolitikai keretek erősítésével fenntartsa a jelenlegi kedvező folyamatokat.

A miniszter kitért arra is, hogy tavaly 98 külföldi nagyberuházás érkezett Magyarországra, amelyek összértéke meghaladta az 1380 milliárd forintot, csak ezen fejlesztéseknek köszönhetően 17 ezer új munkahely létesült hazánkban. Nemcsak a külföldről érkező cégeket, hanem a teljes nemzetgazdaságot tekintve is jól teljesítettek a beruházások, tavaly 8500 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Magyarországon.

A kormány támogatja, hogy az itt működő vállalatok olyan innovatív, a termelékenységet és a hatékonyságot emelő fejlesztéseket valósítsanak meg, amelyek érdemben tudnak majd hozzátenni a gazdasági növekedéshez.  Az a cél, hogy a magyar gazdaság tartósan magas ütemben bővüljön, ehhez pedig csökkenteni kell az állami kiadások arányát, ösztönözni kell a beruházásokat, és folytatni kell az adócsökkentésre épülő gazdaságpolitikát.

A Videoton vállalatcsoportról szólva Varga Mihály kiemelte: a cég nemcsak Székesfehérvár és térsége, hanem az egész magyar ipar számára húzóerőt jelent, és példát ad arra, hogyan lehet kiemelkedően eredményes egy magyar nagyvállalat. Az elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó Videoton EAS Kft. több mint 8 milliárd forintos beruházásával tovább tudja növelni árbevételét és korszerűsíteni tudja gyártókapacitását.