Több mint 8 milliárd forintos beruházással bővül a Videoton

Hírek2019. ápr 11.Növekedés.hu

A magyar gazdaság továbbra is az uniós átlag felett teljesíthet, ezt a várakozást nemcsak az elmúlt évek teljesítménye alapozza meg, hanem a beruházások bővülése, a hatékonyságot növelő fejlesztések és a megfelelő gazdaságpolitika folytatása is – jelentette ki Varga Mihály a Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokának átadó ünnepségén. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország mára bekerült a világ befektetési célpontjai közé, csak tavaly 8500 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a magyar gazdaságban.

Miközben az Európai Unió és a világgazdaság egészében fokozatos lassulás figyelhető meg, a magyar gazdaság egyre jobban teljesít – utalt a tárcavezető arra, hogy Nemzetközi Valutaalap nemrégiben 0,3 százalékponttal ismét javította a Magyarországra vonatkozó növekedési előrejelzését. Varga Mihály kifejtette, hogy a kormány azon dolgozik, hogy a munkaerői-piaci feltételek javításával, a vállalatok működését támogató gazdaságpolitikai keretek erősítésével fenntartsa a jelenlegi kedvező folyamatokat.

A miniszter kitért arra is, hogy tavaly 98 külföldi nagyberuházás érkezett Magyarországra, amelyek összértéke meghaladta az 1380 milliárd forintot, csak ezen fejlesztéseknek köszönhetően 17 ezer új munkahely létesült hazánkban. Nemcsak a külföldről érkező cégeket, hanem a teljes nemzetgazdaságot tekintve is jól teljesítettek a beruházások, tavaly 8500 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Magyarországon.

A kormány támogatja, hogy az itt működő vállalatok olyan innovatív, a termelékenységet és a hatékonyságot emelő fejlesztéseket valósítsanak meg, amelyek érdemben tudnak majd hozzátenni a gazdasági növekedéshez.  Az a cél, hogy a magyar gazdaság tartósan magas ütemben bővüljön, ehhez pedig csökkenteni kell az állami kiadások arányát, ösztönözni kell a beruházásokat, és folytatni kell az adócsökkentésre épülő gazdaságpolitikát.

A Videoton vállalatcsoportról szólva Varga Mihály kiemelte: a cég nemcsak Székesfehérvár és térsége, hanem az egész magyar ipar számára húzóerőt jelent, és példát ad arra, hogyan lehet kiemelkedően eredményes egy magyar nagyvállalat. Az elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó Videoton EAS Kft. több mint 8 milliárd forintos beruházásával tovább tudja növelni árbevételét és korszerűsíteni tudja gyártókapacitását.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.