Több mint egymilliárd forinttal szállt be a PortfoLion vezette befektetői társulás egy amerikai-orosz nyelvoktató startupba

Hírek2020. dec. 4.MTI

Hat nemzetközi befektetővel 4,25 millió dolláros (nagyjából 1,2 milliárd forint) tőkeemelést hajtott végre az amerikai-orosz startup, a Novakid angol idegennyelvi oktató platform gyerekeknek - közölte a tranzakciót vezető befektető, a magyar kötődésű PortfoLion Capital Partners pénteken az MTI-vel.

A 2017-ben alapított Novakid - amit a 4-12 éves korosztálynak alakítottak ki - jól alkalmazkodott a vírus miatt megváltozott körülményekhez, és idén kiugró, több mint 500 százalékos éves növekedést ért el mind a felhasználók számában, mind a bevételnövekedésben.

Közölték: az előző, 2020. év eleji befektetése óta a cég dinamikusan fejlődött, mára a világ 30 országában van jelen. Az üzleti sikerek az egyedi oktatási módszer eredményei: a cég saját platformján vegyíti az egyedi, interaktív digitális tananyagot és az anyanyelvi tanárokkal való személyes kapcsolattartást. A vírushelyzet miatt ugrászszerűen növekedett a kereslet a hasonló megoldások iránt - írták. A koronavírus miatt digitálisan lebonyolított tőkeemelést az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Capital Partners vezette, hozzájuk csatlakozott az oktatási technológiák területéről ismert, amerikai LearnCapital tőketársasághoz tartozó LearnStart alap, valamint a TMT Investments és az Xploration Capital. Mindkét korábbi befektető - a dél-koreai székhelyű BonAngels és a LETA Capital - részt vett ebben a finanszírozási körben is.

Az Egyesült Államokban bejegyzett Novakid amerikai és európai irodáiban több, mint 150 munkatárs foglalkozik főként fejlesztési és ügyfélszolgálati feladatokkal. Az eddigi eredmények alapján továbbra is a kelet-közép-európai (kke) régiót tartják a fejlődés egyik legfontosabb fókuszterületének. A most bevont forrást a cég a marketing és a termékinnovációs tevékenység ösztönzésére fordítja - közölték.

A PortfoLion Capital Partners budapesti székhelyű kockázati- és magántőke-társaság, amely a kke-régió egyik legnagyobb bankcsoportja, az OTP Csoport tagja. Több mint 10 éves tapasztalata van a cégek növekedési célú támogatásában, befektetési tevékenységével lefedi az összes fejlődési ciklust. A cég jelenleg közel 100 milliárd forint kihelyezhető forrással gazdálkodik és keresi a régió, valamint Európa következő sikertörténeteit.