Magyar autópályák mellett is terjeszkedik az ORLEN benzinkút hálózat

Hírek2024. jan. 23.MTI

Januártól április végéig 63 töltőállomás kerül az ORLEN Magyarország tulajdonába, ezekkel együtt összesen 141 helyszínen lesznek elérhetők a vállalat kútjai a magyar piacon - közölte az ORLEN.

Az ütemterv szerint április végéig átlagosan hetente 4 új egységet nyit a vállalat. Az elsőként megnyitott Budaörsi úti töltőállomás mellett további 8 fővárosi kutat vesz át az ORLEN, ezzel a budapesti helyszínek száma 19-re nő.

A fővároson túl olyan fontos vármegyeszékhelyekre is megérkezik idén a hálózat, mint Győr, Székesfehérvár, Kaposvár és Szombathely.

Több nagyvárosban már eddig is voltak töltőállomásai a vállalatnak, de ettől az évtől Kecskeméten négy, Szegeden, Nyíregyházán és Debrecenben három-három, Miskolcon, Zalaegerszegen, Békéscsabán, Pécsett és Veszprémben pedig két-két ORLEN-kúton tankolhatnak majd az autósok.

Emellett fontos turisztikai desztinációk vonzáskörzetében és autópályák mentén is terjeszkedik a hálózat.

A magyarországi bővítés az ORLEN regionális fejlesztési stratégiájához igazodik, amelynek részeként a vállalatcsoport a közelmúltban Ausztriában is piacra lépett, így hálózata már hét közép-európai országban van jelen - közölték.

A lengyel ORLEN 2022. december 1-jén lépett be a magyar üzemanyag-kiskereskedelmi piacra, miután megállapodást kötöttek a Mol csoporttal magyarországi és szlovákiai töltőállomások átvételéről.

Az ORLEN jelenleg 3439 töltőállomással rendelkezik, amelyek közül 1931 Lengyelországban működik, további 1508 pedig Németországban, a Cseh Köztársaságban, Ausztriában, Magyarországon, Szlovákiában és Litvániában.