Újabb informatikai társaságot szerezhet meg a 4iG

Hírek2021. feb. 3.Növekedés.hu

A Poli Computer PC Kft. két lépéses tranzakcióval kerülhet a társaság tulajdonába.

A Jászai Gellért érdekeltségében lévő KZF Vagyonkezelő Kft. ("KZF") adásvételi szerződést kötött a Poli Computer PC Kft. („Poli Computer”) 100%-os üzletrészének megvásárlására. A 4iG igazgatósága a tranzakció kapcsán előzetesen hozzájárult, hogy a KZF a Poli Computer üzletrész apportjával tőkét emeljen a tőzsdei társaságban.

Az ügylet a Poli Computer vagyonértékelését, illetve a GVH versenyfelügyeleti eljárását követően zárulhat, melynek ismeretében dönt a tőkeemelés részleteiről az igazgatóság.

A Poli Computer megszerzésével a kiszervezett és menedzselt informatikai szolgáltatások területén a 4iG az egyik piacvezető vállalat lesz Magyarországon. A budapesti központtal működő társaság árbevétele 2020-ban meghaladta a 2,4 milliárd forintot, alkalmazottainak létszáma 197 fő.

A 4iG jelentős lépéseket tett az elmúlt időszakban annak érdekében, hogy organikus fejlődéssel, illetve vállalatfelvásárlásokon keresztül folyamatosan növelje kompetenciáit és erősítse pozícióit a magyarországi informatikai nagyvállalatok között. A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) bejelentett tranzakcióval a kiszervezett és menedzselt informatikai szolgáltatások területén a 4iG az egyik piacvezető szolgáltató lesz Magyarországon. A vállalat közvetlen és közvetett módon összesen közel 1.200 munkavállalót foglalkoztat, a csoporton belül pedig 612 szakember dolgozik majd az IT outsourcing, illetve üzemeltetési szolgáltatások területén.

A bejelentésnek megfelelően a Poli Computer PC teljes üzletrésze tőkeemelés formájában, apportként kerül a 4iG tulajdonába.

A KZF célja, hogy az ügylettel tovább növelje a 4iG pénzügyi stabilitását és jövedelemtermelő-képességét annak érdekében, hogy az informatikai vállalat rendelkezésre álló forrásait stratégiai céljainak megvalósítására – további növekedésre és akvizíciókra - fordíthassa. A tőkeemelés részleteiről a 4iG igazgatósága GVH versenyjogi eljárását követően, illetve a társaság vagyonértékelésének ismeretében dönt.

A Poli Computer PC Kft. 1997 óta kínál kiszervezett formában informatikai megoldásokat hazai- és nemzetközi nagyvállalatok, illetve kis- és középvállalatok számára. A társaság Magyarországon az elsők között vezette be az IT outsourcing szolgáltatást. Az informatikai cég tapasztalatainak és szakembereinek köszönhetően a magas hozzáadott értékű szolgáltatások specialistájává vált.

A Poli Computer 197 munkavállalót foglalkoztat, megbízásai jellemzően az ipari, pénzügyi kereskedelmi, valamint az állami és önkormányzati szektorból származnak.

A társaság jelenleg 25 nagyvállalat számára nyújt különféle informatikai szolgáltatást, 2020. évi árbevétele elérte az 2,4 milliárd forintot. A társaság kiterjedt nemzetközi gyártói támogatásának köszönhetően magas szintű üzemeltetési, műszaki háttértámogatást biztosít ügyfeleinek, amit a HP szerviz üzletág garanciális és azon túli javítási, karbantartási tevékenysége egészít ki.