Újabb legendás járművek és győztes buszdekoráció az idei Volánbusz-retrónapon

Hírek2024. jún. 1.Növekedés.hu

Az Ikarus 200-as típuscsalád 1993-ben készült, 200 ezredik darabja – egy megújult Ikarus 280-as csuklósbusz –, a társaság nosztalgiaautóbusz-dekorációs pályázatának győztes grafikájával díszített, szintén felújított Ikarus 397.05-ös, valamint rengeteg veterán jármű és különleges programok színesítik az idei Volánbusz-retrónapot Hatvanban, 2024. június 8-án. A belépőjegy, illetve a Budapestről közlekedő transzferjáratra szóló jegy a társaság honlapján megváltható, a rendezvény idején közlekedő inga- és nosztalgiajáratokra a helyszínen vásárolható jegy.

A Volánbusz az elmúlt évek nagy sikerű járműparádéi után immár harmadik alkalommal  rendezi meg retrónapját, a buszközlekedés szerelmeseinek hatvani találkozóját 2024. június  8-án Hatvanban, a Bercsényi út 82. szám alatti telephelyén. 

A rendezvényen a társaság ünnepélyes keretek között, sajtónyilvános eseményen mutatja be  két legújabb, felújított retróbuszát.

A Volánbusz nosztalgiaflottájának ikonikus darabjai  mellett számtalan veterán jármű, a 24 egykori megyei busztársaságnak emléket állító pop-up  kiállítás, sétabuszozás, tárlatvezetés, kerekasztal-beszélgetések, balesetmegelőzési tanácsok várják az érdeklődőket a hatvani retrónapon. 

A belépőjegyek és a budapesti Stadion autóbusz-állomásról induló transzferjáratra érvényes  menetjegyek megválthatók a társaság honlapján. A telephely megközelítését segítő  ingajáratokra és a rendezvény ideje alatt közlekedő nosztalgiajáratokra a helyszínen válthatók  jegyek. A részletes információk és a retrónap programja itt érhető el.  

Az értékmentés kulisszatitkai megismerhetők a Menetközben podcast legújabb epizódjából is,  amelyben a Volánbusz és a retró járművek közös történetéről, az értékmentés fontosságáról  és a nosztalgiajáratok minden generáció életében játszott jelentőségéről beszélget Somogyi  Zoltánnal Kameniczky Ákos üzemeltetési főigazgató, Kiss Dániel Áron, az értékmentési program vezetője és Szathmáry Norbert, az értékmentő csapat tagja, autóbusz-vezető. A  podcast itt érhető el.