Sztárfellépők az MCC Feszten

Hírek2022. júl. 7.Növekedés.hu

Rob Long amerikai író és tv-producerrel, Jonathan Leaf amerikai dráma- és forgatókönyvíróval, valamint a hazai fellépők között a Punnany Massif együttessel is találkozhatnak mindazok, akik részt vesznek július 28. és 30. között az esztergomi MCC Feszten. A programok túlnyomó többsége ezúttal is ingyenesen lesz látogatható.

Az idei MCC Feszt egyik sztárfellépője Rob Long amerikai író és tv-producer lesz. A Yale-n, majd a UCLA-en végzett szakember a Cheers tévésorozat forgatókönyvírója és társproducere, csapatuk 1992-93-ban két Emmy- és két Golden Globe-díjat kapott. Ekkor kezdett politikai kommentárokat írni a National Review számára, valamint mindmáig jelennek meg cikkei a The Spectator és a Commentary magazinban. Emellett Martini Shot néven heti podcast-adása van.

A filmes vonalat erősíti esztergomi jelenlétével Jonathan Leaf New York-i dráma- és forgatókönyvíró, aki a „The Caterers” című darabjával vált ismertté. A darabot az Innovative Theatre (IT) Awards-on az év legjobb forgatókönyvének jelölték.  Leaf a hollywoodi álomgyár titkairól és ebben a furcsa világban megélt tapasztalásairól beszél majd az MCC Feszt Nagyszínpadán. 

A külföldi sztárvendégek sorában található a Princeton és az Oxfordi Egyetemen végzett Walter Kirn amerikai regényíró, irodalomkritikus és esszéíró is, akinek Up in the Air című regényéből filmet is forgattak George Clooney főszereplésével. A regény alapján készült forgatókönyv Golden Globe-díjat nyert 2010-ben. Az irodalom iránt érdeklődők a már említett nagyágyúk mellett találkozhatnak többek között az UnHerd portál korábbi munkatársával, Ed West brit íróval is, aki A sokszínűség illúziója című mű szerzője, valamint a Daily Telegraph és a Spectator korábbi rendszeres szerzője. A fellépők sorát erősíti A liberalizmus kudarca című sikerkönyv szerzője, Patrick J. Deneen is, aki az indianai Notre Dame Egyetem professzora és tanszékvezetője, több sikerkönyv szerzője, a Princetown Egyetem és a Georgetown Egyetem oktatója.

Részt vesz továbbá az MCC Feszten Richard L. Florida kutató, professzor, író is, aki több bestsellert tud már a háta mögött és valódi világsztárnak számít a tudósok között. A Torontói Egyetem professzora nagyvárosaink változását, ezáltal pedig életmódunkat is kutatja. Az utóbbi években akkor robbant be a köztudatba, amikor feltárta, hogy miként változnak meg városaink a koronavírus-járvány hatására.

Az MCC Feszten a hazai könnyűzenei élet reprezentánsai is fellépnek.

Közülük is meghatározó élményt nyújthat rajongóinak a Punnany Massif, amely az elmúlt évtizedben meghódította a magyar könnyűzenei színteret. A „pécsi tigrisek” igazi örömzenét játszanak, amiben keverednek hip-hop, funk-rock és népzenei elemek. A Punnany július 28-án, este fél 11-kor lép fel az MCC - sziget Színpadon. A fesztivál három napja alatt több mint negyven zenei fellépő szórakoztatja az érdeklődőket, a Punnany mellett olyan neves zenekarok, mint például a Margaret Island, az Irie Maffia, a Follow the Flow, a Balkan Fanatik vagy a Beatrice.Emellett a fiatalok körében különösen népszerű előadók és zenekarok is képviseltetik magukat az eseményen, így találkozhatnak az érdeklődők T. Danny-vel, Dzsudló-val, a Blahalouisiana-val, a Brains-el vagy a New Level Empire zenekarral.

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan az MCC Feszt idén is alapvetően ingyenes lesz, azonban aki az összes koncertre és bulira kíváncsi, valamint szeretne plusz kedvezményeket és szolgáltatásokat, az MCC Feszt Pass megvásárlásával teljessé teheti az MCC Feszt élményt. További információ az esemény hivatalos honlapján, olvasható. MCC Feszt: Hangot adunk a tehetségnek!