Ünnepi konferencia a BGE PSZK-n

Hírek2022. aug. 30.Növekedés.hu

A számvitel és a controlling elmélete, gyakorlata címmel ünnepi konferenciát rendezett a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara (BGE PSZK), amely idén is hazánk legnépszerűbb felsőoktatási kara lett - adta hírül az egyetem közleménye.

A rendezvény, amelyet Sztanó Imre és Bíró Tibor nyugalmazott tanszékvezetők 75. és 70. születésnapja alkalmából hívott életre a BGE PSZK Számvitel Tanszéke, több mint 200 fő részvételével és jelentős szakmai – nagyvállalati, egyetemi, könyvvizsgálói – érdeklődés mellett zajlott.

Az előadásokon szó esett többek között a könyvvizsgálati szakma aktuális kihívásairól, a könyvvizsgálat minőségéről és annak hazai ellenőrzéséről, a controlling alkalmazásának módszertani újdonságairól. Az eseményt egy kerekasztal-beszélgetés zárta, amelyen a gazdasági felsőoktatási (elsősorban a számvitel és a controlling) képzések tartalmáról, jövőbeni követelményeiről és a munkáltatók elvárásairól beszélgettek a résztvevők.

Az ünnepeltek tiszteletére egy tanulmánykötetet is megjelentettek A számvitel és a controlling elmélete, gyakorlata – tanulmányok Bíró Tibor és Sztanó Imre tiszteletére címmel, amely nyomtatott és elektronikus formában is elérhető. Letölthető a Számvitel Tanszék oldaláról.

Csillag Sára, a Pénzügyi és Számviteli Kar dékánja nyitó beszédében elmondta, hogy 

abban, hogy a PSZK több éve a legnépszerűbb egyetemi kar, nagy szerepe van korábbi kollégáinknak, akik jó munkát végeztek és jó döntéseket hoztak az elmúlt évtizedekben. Emellett, azt gondolom, hogy a siker titka az a hozzáállás is, hogy folyamatosan képesek vagyunk a megújulásra és arra, hogy a hallgatóink igényeire koncentráljunk. Ez természetesen komoly felelősséget jelent, hiszen hallgatói létszámunkból adódóan óriási hatása lehet annak, amit és ahogy mi itt és most oktatunk. Ezért folyamatosan a jövőn kell gondolkodnunk, és olyan ismereteket, tudást kell ma átadnunk, ami 5-10 év múlva is releváns, értékes lesz.