Varga: A Gránit Bank jelentős szerepet vállalt a pénzügyi folyamatok stabilizálásában

Hírek2020. dec. 10.Növekedés.hu

Az elmúlt hónapok bebizonyították, hogy az ország nem csupán a jól teljesítő, hanem a nehéz években is számíthat a magyar pénzintézetekre - jelentette ki a pénzügyminiszter a Gránit Bank online rendezvényén.

Varga Mihály szerint 2020 a nehézségek ellenére fontos változásokat hozott a pénzügyi szektorban. Mérföldkőnek nevezte a hitelmoratóriumot, az azonnali átutalási rendszer elindulását, a kártyás fizetés értékhatárának emelését, de hozzátette, hogy a bankok segítségére is szüksége volt az országnak.

Együttműködésüket megköszönve felidézte, hogy egyszeri adóbefizetéssel már az első fél évben hozzájárultak a járvány kezeléséhez.  

A Gránit Bank segítségét a tárcavezető külön is kiemelte. Az idén 10 éves hitelintézet jelentős részt vállalt a pénzügyi folyamatok stabilizálásában - hangsúlyozta.

Varga Mihály az eddigi fejlődést méltatva megjegyezte, hogy a bank a következő években is folytathatja a növekedést, amire az állami tulajdonszerzéshez kapcsolódó 3 milliárd forintos tőkeemelés is fontos biztosíték.  

A miniszter úgy véli, hogy Magyarország a járvány visszaszorításával visszatérhet a növekedési pályára. Ennek eredményeiből jövőre már mindenki részesülhet, így a pénzügyi szektor is - tette hozzá.