Varga Mihály: az IMF jelentősen javította a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését

Hírek2021. jún. 29.MTI

Az IMF jelentősen javította a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter kedden, közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

Elmondta, hogy az IMF májusban még 4,3 százalékos növekedést várt, a kedden kiadott jelentésében azonban már 6,2 százalékos bővülést jeleznek előre a magyar gazdaságban az idei évre.

A jelentésben kiemelik, hogy a kormány gyorsan és határozottan reagált a válságra, és elismerően írnak a gazdaságvédelmi intézkedésekről, a támogató költségvetési politikáról, a munkahelyek megvédéséről és a beruházások ösztönzéséről - tette hozzá Varga Mihály.

A pénzügyminiszter az elmúlt hetek visszajelzései között felidézte, hogy az Európai Bizottság és a Takarékbank is növelte a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését, utóbbi már 7,7 százalékos növekedést vár. Júniusban Magyarország öt helyet lépett előre a versenyképességi rangsorban, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felmérése szerint pedig a Magyarországon működő német vállalatok 88 százaléka ismét az országot választaná beruházásához.