Varga Mihály: több mint 2600 milliárd forint értékben születtek támogatási döntések a Ginop-ban

Hírek2020. szept. 24.MTI

Több mint 2600 milliárd forint értékben születtek támogatói döntések a Gazdaságvédelmi és innovációs operatív program (Ginop) pályázati felhívásain - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön, öt élelmiszeripari kis- és középvállalkozás támogatási szerződésének aláírási ünnepségén, Budapesten.

A politikus kiemelte, hogy a Ginop a 2014 és 2020 közötti fejlesztéspolitikai időszak legnagyobb súlyú operatív programja, méretét tekintve a legnagyobb az Európai Unióban. A programban eddig 143 felhívást tettek közzé, a támogatást nyerő projektek száma meghaladja a 22 ezret, a támogatás értéke pedig eléri a 2662 milliárd forintot.

A gazdaságvédelmi célokra átcsoportosított uniós forrásokból 60 milliárd forintnyi fejlesztési támogatás már eljutott a vállalkozásokhoz - tette hozzá.

A rendezvényen a programban nyertes öt élelmiszeripari kis- és középvállalkozás - az U és U Kft., a Tutti Kft., a Panyolai Szilvórium Zrt., a Csabai Szalámi Kft., a Balogh Tészta Kft. - támogatási szerződését írta alá a miniszter a cégek képviselőivel.

Ezen cégek több mint 500 millió forint értékű fejlesztéséhez a kormány 280 millió forintos uniós forrással járul hozzá.