Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

Hírek2021. ápr. 16.Növekedés.hu

Április 17-én, szombaton lesz a magyarországi premierje 2021 legnagyobb online zenei show-jának, a Hungarian Pictures/ Magyar Képek koncertnek. A magyar származású Leslie Mandoki és zenésztársai a világ számos tájáról kapcsolódtak össze egy közös zenélésre, hogy együtt emeljék fel a hangjukat az összetartozásért.

A Mandoki Soulmates zenészei számára a pandémia megszüntette a lehetőséget, hogy élőben találkozzanak a közönségükkel, de arra törekszenek, hogy a rajongók ebben a helyzetben se maradjanak zene nélkül. „Nem szabad a közönség és köztünk levő közvetlen érzelmi köteléken lazítanunk, hangosabbnak kell lennünk, mint korábban bármikor!” – vallják.

A Bartók Béla zeneművére utaló Hungarian Pictures/Magyar Képek egy rock-szvit produkció, amelyben huszonkét fantasztikus zenész játéka épít jelképes, az egész földkerekségen átívelő hidat a művészet által. A Mandoki Soulmates online performansza a Mandoki Soulmates legújabb, Living in The Gap + Hungarian Pictures című aranylemezére épül, kiegészítve új szerzeményekkel. A közreműködő zenészek pedig a világ számos tájáról kapcsolódtak össze egy közös zenélésre.

Leslie Mandoki Tony Carey-vel és a müncheni Soulmates-zenekarával a Starnbergi-tó melletti stúdiójából játszik a közönségnek. Videón keresztül csatlakoznak hozzájuk a Soulmates zenésztársak Los Angelesből, New Yorkból, Bostonból Miamiből, Nashvilleből, Londonból és Berlinből. Kiegészültek még tokiói, sanghaji, pekingi, delhi és moszkvai zenészekkel is. Van olyan zenész, aki New Yorkban, az 52. utcai nappalijából működött közre, de olyan is, aki Dél-Karolina tengerparti strandjáról vagy éppen észak-angliai kastélyának pincestúdiójából.

A magyar közönség által is jól ismert és kedvelt előadók is szerepelnek az együttműködésben, többek között Szakcsi Lakatos Béla, Al Di Meola, Ian Anderson, Mike Stern és Richard Bona.

Az online koncert TV2 Play oldalán, ingyenes regisztrációt követően nézhető.