Zöld autókra cseréli gépjárműflottáját a Vodafone

Hírek2021. szept. 21.MTI

Környezetvédelmi stratégiájának részeként tovább csökkenti karbonlábnyomát a Vodafone Magyarország, a vállalat teljes, több mint 400 autóból álló gépjárműflottáját környezettudatos modellekre cseréli, melynek első lépéseként 106 darab plug-in hibrid Skoda Octáviát lízingelnek - közölte a távközlési vállalat az MTI-vel.

A kezdeményezés a Vodafone vállalásának része, miszerint

2025-től a vállalat teljes gépjárműflottája már csak elektromos autóból fog állni.

Mindez jelentős mérföldkő a vállalatcsoport globális környezetvédelmi stratégiájának végrehajtásában, a

Vodafone világszintű céljai között szerepel ugyanis, hogy 2030-ra a vállalatcsoport teljes karbonlábnyomát nullára csökkentse,

és ezt 2040-ig a teljes beszállítói- és partnerhálózatra is kiterjessze.

A Vodafone évek óta elkötelezett támogatója a fenntarthatóságnak és a bolygó védelmének. Az elmúlt években számos kezdeményezést indítottak ennek érdekében mind csoport, mind helyi szinten. Az egyik legjelentősebb eredmény ezek közül, hogy

a szolgáltató június vége óta európai működésének energiaellátását 100 százalékban megújuló energiaforrásokból fedezi

- beleértve a mobil, illetve vezetékes hálózatok, az adatközpontok, a kiskereskedelmi egységek, valamint az irodák energiaigényét. Mindezt az európai leányvállalatok közül a Vodafone Magyarország teljesítette elsőként 2020 októberében.

A most átadott autókon túl további 60 környezettudatos gépjármű, köztük plug-in hibridek és tisztán elektromos autók érkeznek a következő év elejéig a Vodafone flottájába.