Zöld Otthon Lakáshitel 1,99 százalékos kamattal építésre és vásárlásra is a GRÁNIT Banknál

Hírek2021. okt. 4.Növekedés.hu

Október 4-től elérhető a NHP Zöld Otthon Lakáshitel a GRÁNIT Banknál. A hitelt bármely ingatlannal kapcsolatos finanszírozási célra igényelni lehet, azaz vásárlásra, építésre, illetve telekvásárlásra egyaránt nyújtja a Bank, a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott kamatmaximumnál jóval kedvezőbb kondíciókkal: a futamidő végéig fix 1,99 százalékos kamattal, folyósítási díj nélkül. A rendkívüli érdeklődés és vonzó kondíciók alapján a NHP Zöld Otthon Lakáshitelből jelentős összegű kihelyezésre számít a Bank.

Elindult mától az NHP Zöld Otthon Lakáshitel a Gránit Banknál, amelyet Magyarország területén levő új lakás vásárlására, építésére, ezen belül építési telek vásárlására és az új lakáshoz kapcsolódó gépkocsi- és egyéb tároló új lakással egyidejű építésére is igényelhető, amennyiben az új lakás megfelel az elvárt energiahatékonysági elvárásoknak.

A hitelt a Gránit Bank a futamidő végéig fix, 1,99 százalékos kamattal nyújtja, folyósítási díj nélkül.

Az NHP Zöld Otthon lakáshitelhez hozzákapcsolható a többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele, amelyet a Zöld Otthon Program keretében kamatmentesen vehetnek fel a családok.

A Gránit Bank folyamatos fejlesztéseivel egyfajta fordulatot kíván hozni a jelzáloghitelezésben, bebizonyítva, hogy lehet annyira leegyszerűsíteni és áttekinthetővé tenni a hiteligénylés bonyolultnak gondolt folyamatát, hogy szükségtelenné váljon, hogy bárki ügynökkel, tanácsadóval induljon neki a hitelfelvételnek. A lakáshitelezés terén a Bank 2021-ben folyamatos digitális fejlesztésekkel olyan folyamatot dolgozott ki, amelynek keretében

a hitelt igénylő az erre a célra létrehozott weboldalon 5 perc alatt elvégezheti az előzetes hitelbírálatot,

majd az általa létrehozott személyes digitális ügyfélfiókban minden szükséges információt megkap ahhoz, hogy a hiteligénylést be is nyújtsa online. A lakáshitelhez hasonlóan a Bank napokon belül lehetővé teszi az NHP Zöld Otthon Lakáshitel igénylésének elektronikus ügyintézését az erre a célra létrehozott webes felületen.

Az NHP Zöld Otthon Program keretében igényelhető kedvezményes hitel iránt rendkívül erős érdeklődést tapasztalt a Gránit Bank, az előzetes tájékoztatásra létrehozott NHP Zöld Otthon Program oldalon néhány nap alatt rengetegen regisztráltak, így jelentős összegű hitelkihelyezésre számítunk. Az új kedvezményes hitelkonstrukció megjelenése további lökést adhat a Bank által befogadott lakáshitel-igénylések számának, amely 2021 első háromnegyed évében több mint ötszörösére nőtt az előző év hasonló időszakához képest

- mondta Jendrolovics Péter, a Gránit Bank ügyvezető igazgatója, a lakossági üzletág vezetője, hozzátéve, hogy a kihelyezhető hitel összege ugyanakkor nagyban függ attól, mekkora lesz a finanszírozható - minimum BB energiabesorolású és maximum 90 kWh/m2/év primer energiafelhasználású - lakások aránya a piacon elérhető ingatlanokon belül.