Londonból ki, Frankfurtba be!

HR2017. okt 29.Növekedés.hu

Pár hónap óvatosság és bizonytalanság után, immár egyre több globális bankház konkretizálja, hogy miként költöztet el bankárokat Londonból, az Európai Unióban maradó országokba. Október végéig mintegy 20 ezer főnyi bankár sorsáról lehetett pontos bejelentéseket olvasni, és az összesítések alapján a költözések legnagyobb nyertesei sorrendben: Frankfurt, Párizs, Dublin és Madrid. A Deutsche Bank, a JP Morgan, az UBS, a Goldman Sachs és az HSBC fejenként is több mintezer fős áthelyezést jelentett be, de a további nagybankok közül a Bank of America, a Société Générale, a Morgan Stanley, a Citigroup, a Barclays és a Nomura is közölt már több száz fős számokat és új helyszíneket. Sergio Ermotti, az UBS vezérigazgatója Londonban próbálta megnyugtatni a helyi munkaerőt, arról beszélt, hogy igyekeznek minél több embert megtartani Londonban, de nem titkolta azt sem, hogy maguk a munkavállalók is biztosabbnak látnák  jövőjüket, ha  Amszterdamba, Madridba vagy Frankfurtba költözhetnének. A Goldman Sachs elnöke, Lloyd Blankfein is nemrég Frankfurtban járt, ahol a cége komolyabb irodakapacitásokat foglalt le. Az elnök a következő rövid üzenetet helyezte el a Twitteren: „Frankfurt, remek találkozók, kiváló időjárás, nagyon élveztem, ez jó, mert sokkal több időt fogok a jövőben itt tölteni."  

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.