Magyar vezető a közép-európai Swarovski élén

HR2021. jan. 7.Növekedés.hu

A tavaly 125. születésnapját ünneplő cégcsoport jelentős újjászületésen megy keresztül globálisan; új magyar vezetőt neveztek ki a közép-európai Swarovski élére, továbbá Budapestre helyezték az eddig varsói régiós központot.

Az 1895-ben létrejött osztrák Swarovski vállalat működése óta először nevez ki magyar vezetőt a régió irányítására. A 15 éves kereskedelmi tapasztalattal rendelkező Pridalkó Patrik olyan nemzetközi cégeknél tevékenykedett korábban, mint a Decathlon és a Promod. A Swarovskinál 2018 óta dolgozik Magyarországért és Szlovákiáért felelős kereskedelmi vezetőként - olvasható a Swarovski közleményében.
Pridalkó Patrik kinevezésével Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia operatív és stratégiai vezetéséért fog felelni, továbbá a Budapestre költöző régiós központ vezetője lesz. Ezzel összesen 160 márkabolt és franchise partner által üzemeltetett értékesítési helyért és közel 200, az anyavállalatnál dolgozó munkatársért lesz felelős.
Pridalkó Patrik legfontosabb küldetése, hogy csapatával együtt tovább fejlessze a közép-európai klasztert, és biztosítsa a cég új márkastratégiájának megvalósítását. A márka újra pozicionálása jegyében új kollekciók, arculati elemek jelennek majd meg, hogy még több csillogással kápráztassák el vásárlóikat, emblémájához híven, mely a tisztaság és elegancia jelképe.
A Swarovski egy kristálycsiszolással foglalkozó vállat, amely a világ egyik vezető ékszereket és dísztárgyakat gyártó cége. Jelenleg világszerte közel 130 országában van jelen. A Daniel Swarovski által 1895-ben alapított családi vállalkozás ma is családi kézben van, melyet a negyedik és ötödik generáció vezet.