Mark Barnett lesz a Mastercard Europe elnöke

HR2020. máj. 4.Növekedés.hu

Mark Barnett lesz a brüsszeli székhelyű Mastercard Europe elnöke, jelentette ma be a Mastercard. Barnett felel majd a vállalat stratégiájáért, irányításáért és üzleti tevékenységéért a régióban. A Mastercard európai régiója 53 országot foglal magába és több, mint 950 millió fogyasztót szolgál ki kereskedőkkel, pénzügyi intézményekkel és más vállalatokkal együttműködve. Mark közvetlenül Gilberto Caldartnak, a Mastercard nemzetköz piacaiért felelős elnökének számol majd be munkájáról, a Mastercard irányítóbizottságához pedig 2020. június 1-től csatlakozik.

Barnett 2003-ban csatlakozott a Mastercardhoz, és számos pozíciót töltött be azóta. Többek között a pénzforgalmi tanácsadó részleget vezette Európában, majd világszerte. Mostani kinevezése elõtt Barnett az Egyesült Királyság, Írország, valamint az északi és balti államok diviziós vezetését látta el. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a lakossági banki és pénzforgalmi ágazatban.

A mostani elnök, Javier Perez év végén vonul vissza, Barnett ezt követően foglalja el a Mastercard Europe elnöki pozícióját. Perez 1996-ban csatlakozott a Mastercardhoz, számos vezető pozíciót töltött be a szervezeten belül, ezt követően 15 évig volt a Mastercard Europe elnöke. Közel negyed évszázados munkája során nagyszerű csapatot hozott létre és hatalmas növekedést ért el a fizetési megoldások terén. Emellett jó kapcsolatot ápolt vállalatokkal, kormányokkal és helyi szabályozókkal annak érdekében, hogy megbízható és biztonságos innovációkkal szolgálják az piacot.

Mark Barnett (Fotó: Mastercard)

„Nagyon fontos ez az időszak a Mastercard számára, különösen itt, Európában. Örülök, hogy egy ilyen dinamikusan fejlődő és sokszínű térségért felelek a jövőben. A Mastercard az egyetlen igazi multi-rail fizetéstechnológiai szolgáltató Európában, így abban a kivételes helyzetben vagyunk, hogy egyszerű és biztonságos fizetési megoldásokat biztosíthatunk az egész régióban. Várom, hogy a jövőben is olyan vállalati kultúra előmozdításán dolgozhassak, mellyel innovatív technológiai újdonságokat vezetünk be, miközben megőrizzük eddigi pozíciónkat. A Mastercard Európában élen jár a vállalkozások és a gazdaság támogatásában, és örülök, hogy egy olyan csapatot és egy olyan vállalatot vezethetek, amelynek célja az emberek életének egyszerűbbé tétele” – mondta Barnett a kinevezése kapcsán.

“Mark hatalmas tudást és tapasztalatot hozott magával. Komoly szerepe van számos jelentős együttműködésünk kiépítésében, miközben olyan kultúrát alakít ki, amely elősegíti a gondolkodás és megvalósítás újszerű megközelítését. Mindezek ideális jelöltté teszik őt arra, hogy a Mastercard további növekedését irányítsa” - mondta Gilberto Caldart, a Mastercard nemzetköz piacaiért felelős elnöke.

„Javier kiváló kapcsolatot alakított ki a helyi, regionális és globális ügyfelekkel és új piacokat nyitott meg számunkra. Változatosabbá tette üzleti tevékenységünket és ezzel elindított minket  a sikerre vezető úton,  piacvezetővé téve a Mastercardot Európa szerte. Javier hatalmas örökséget hagy maga mögött, és egész szervezetünk nevében szeretnék őszinte köszönetet mondani neki munkájáért”- mondta Gilberto Caldart.