Személycsere a Provident vezérigazgatói székében

HR2024. márc. 5.Növekedés.hu

Március 1-től Boczán Viktor veszi át a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatói posztját, mivel elődje, Szirmák Botond ezentúl az európai vezérigazgatóként folytatja pályafutását a vállalatnál.

Szirmák Botond 16 évig tartó vezetése alatt a Provident Pénzügyi Zrt. pénzpiaci pozíciója jelentősen erősödött. Stratégiai gondolkodásmódja és elkötelezettsége a vállalat sikerének kulcsfontosságú tényezőivé váltak. A magyar piacon elért eredményekben elévülhetetlen érdemeket szerzett, hozzájárulva ezzel a Provident stabil jelenlétéhez a régióban. A vezető hozzájárult a cég küldetésének formálásához, kiemelt hangsúlyt helyezve a pénzügyi bevonás és edukáció jelentőségére. 

Büszke vagyok rá, hogy nemcsak ügyfeleink felé mutatjuk az pénzügyek emberi arcát, de 2200 kollégám is nap mint nap megtapasztalhatja, hogy a vezetők elérhetők és megközelíthetők. Az üzleti eredményeken túl talán ez az a hagyaték, amire a legbüszkébb vagyok. Ugyanakkor nem megyek messze, továbbra is Magyarországról fogom irányítani a régió négy országát, tudva, hogy a magyar vállalat remek kezekbe kerül

– mondta el Szirmák Botond.

Boczán Viktor a csehországi Provident éléről tér vissza Magyarországra, hogy a cégnél eltöltött több mint huszonhárom év alatt szerzett sokrétű és különböző szakmai területeken átívelő tapasztalatával segítse a társaság növekedést fókuszba állító pénzügyi terveinek elérését. A régió országai közül öt évig Romániában majd újabb öt évig Prágában töltött be első számú vezetői pozíciót, innen tér vissza a magyar szervezethez. 

Pályafutásom nagyon fontos mérföldköveként tekintek arra, hogy a magyar Provident vezérigazgatója lehetek. 10 külföldön töltött év után nagyon jól fog esni újra itthon élni, családom is izgatottan várja már, hiszen gyerekeim eddig csak a nyarakat töltötték a Velencei tónál, szüleimnél. Annak pedig külön örülök, hogy a dolgozók között számos olyan kolléga van, akivel korábban is volt alkalmam együtt dolgozni, hiszen a Provident ismert arról, hogy mind a vállalathoz, mind az ügyfelekhez nagyon lojálisak a kollégák. Ezt a szellemiséget szeretném továbbvinni, és küldetésünk szellemében vezetni a csapatot

– vallja Boczán Viktor. 

E változások a tulajdonosok szándékát is tükrözik, mely szerint a Provident Pénzügyi Zrt. a növekedési lehetőségekre koncentrálva kívánja erősíteni pozícióját az európai és magyarországi pénzügyi szektorban, továbbra is magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtva ügyfeleinek. Ezzel egyrészt folytatódik az a trend, hogy magyar szakember áll a Provident élén, és a nemzetközi vezetésben is számít a vállalat a magyarok szakértelmére.