Személyi változások a KELER Csoport vezetőségében

HR2020. márc. 5.Növekedés.hu

A KELER Csoport 2020. február 27-ei rendkívüli közgyűlésein új elsőszámú vezetőket neveztek ki: a KELER Központi Értéktár Zrt. vezérigazgatói tisztségét a jövőben Marosi Bence, a KELER KSZF Központi Szerződő Fél Zrt. vezérigazgatói tisztségét pedig Kecskésné Pavlics Babett tölti be.

A KELER Csoport (KELER és KELER KSZF) vezetésének átalakításáról született döntés a társaságok 2020. február 27-ei rendkívüli közgyűlésein.

A KELER élén és a KELER Csoport igazgatóságaiban Marosi Bence váltja a KELER-t 2,5 éve vezérigazgatóként irányító, valamint a KELER Csoportban korábban számos pozíciót betöltő Mónus Attilát.

Az új vezérigazgató, a UniCredit Banktól érkezik, ahol 2015-től a vállalati üzletfejlesztésért és stratégiakészítésért felelős ügyvezető igazgatóként dolgozott. Marosi Bence jelentős tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik, hiszen több, mint húsz éves banki pályafutásában hangsúlyos szerepet játszottak mind a befektetési és a privát banki termékekkel kapcsolatos fejlesztések, mind pedig ezen szolgáltatások értékesítése is. A vezető multinacionális pénzintézeteknél szerzett, immár több, mint 17 éves vezetői tapasztalata garancia arra, hogy a KELER Csoport a tulajdonosi elvárásoknak megfelelően, továbbra is zökkenőmentes támogassa a hazai tőkepiac biztonságos működését és sikerre vigye stratégiai célkitűzéseit, kiemelt projektjeit.

A KELER KSZF új vezérigazgatója és igazgatósági tagja Kecskésné Pavlics Babett, aki a KELER KSZF-et 10 éve irányító és a KELER Csoportnál több, mint 24 évig dolgozó Mátrai Károlyt váltja pozícióiban.

A KELER KSZF élére Kecskésné Pavlics Babett is az UniCredit Banktól érkezik, aki több, mint 20 éves pénz- és tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik. Pályafutásában meghatározó szerepet töltöttek be a befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos tevékenységek (operatív üzemeltetés, termékmenedzsment és értékestés) csakúgy, mint a pénzügyi intézményekkel való kapcsolattartás. Korábbi állomáshelyein felhalmozott vezetői tapasztalata és eredményei, illetve kiváló munkakapcsolata a KELER újonnan kinevezett vezérigazgatójával – Marosi Bencével – biztosítja a KELER Csoport tagjai (KELER és KELER KSZF) közötti szinergiák optimális kihasználását és a szoros együttműködést.

Marosi Bence: ”Bízom benne, hogy a tőkepiacon, az üzletfejlesztésben és a pénzügyi intézmények terén szerzett tapasztalatainkkal, Babettel közösen sikerre visszük a KELER Csoport stratégiáját, mellyel biztosítjuk a hazai tőke- és energiapiaci ügyletek, nemzetközi sztenderdeknek megfelelő, biztonságos elszámolását és kiegyenlítését. Szeretnénk továbbá végrehajtani a cégcsoport azon célkitűzéseit is, melyek révén a KELER és a KELER KSZF európai és regionális szinten is jelentős, meghatározó pozíciót betöltő piaci szereplővé válhat.