Távozik Dr. Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány vezetője

HR2021. márc. 8.Növekedés.hu

Másfél évtized után távozik az OTP Fáy András Alapítvány ügyvezetői pozíciójából Dr. Schrankó Péter. Az új ügyvezető kiválasztásáig az OTP Bank marketing és kommunikációs vezetője látja el a feladatokat.

Dr. Schrankó Péter nevéhez fűződik a Fáy Alapítvány eddigi stratégiájának kialakítása és megvalósítása, operatív vezetésével az intézmény európai színvonalú, a magyar pénzügyi kultúrára jelentős hatást gyakorló, határon túl is érdemi oktatási tevékenységet folytató szakmai műhellyé fejlődött.

"Büszke vagyok arra, amit elértünk. Évente sok ezer tanulónak tudunk ingyenes, élményalapú pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási oktatást adni, emellett szakembereket, tanárokat képzünk és jelentős fejlesztési programokat valósítunk meg. Így hatással vagyunk Magyarország pénzügyi kultúrájára, a jövő generációinak alapműveltségére. Örülök, és köszönöm, hogy részese és alakítója lehettem ennek az építkezésnek"

– mondta Dr. Schrankó Péter, távozó ügyvezető.

"Schrankó Péternek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az OTP Fáy András Alapítvány ma Közép-Európa egyik meghatározó pénzügyi oktatási intézménye. Köszönjük a tizenöt éven át folytatott áldozatos munkáját! Az új ügyvezetőt várhatóan pályázati úton fogjuk kiválasztani, az ő feladata lesz az Alapítvány új stratégiájának kialakítása, amely az általános- és középiskolás diákok mellett a felnőttoktatásra is hangsúlyt fog fektetni"

– mondta el Dr. Mészáros Tamás, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az új ügyvezető kiválasztásáig Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing és kommunikációs igazgatója látja el az Alapítvány ügyvezetői feladatait.