Új igazgatók a PwC Magyarország vezetői között

HR2021. szept. 30.Növekedés.hu

A PwC Magyarország örömmel jelenti be új igazgatóinak kinevezését: Horváth András és Szántó-Kapornay Emőke a könyvvizsgálati üzletágat, Nagy Ádám Gusztáv a technológiai tanácsadási területet erősíti új pozíciójában 2021. október 1-jétől. Szeptemberben új szakértő is csatlakozott igazgatóként a pénzügyi tanácsadás területhez, Somogyi Imre személyében - olvasható a közleményükben.

Horváth András (39) 2005-ben csatlakozott a PwC Magyarország könyvvizsgálati osztályához. Jelenlegi ügyfelei az energiaszektor, az autóipar és a kereskedelmi szektor szereplői, de jelentős tapasztalatot szerzett korábban gyógyszeripari ügyfelek támogatásában is. A könyvvizsgálati munka mellett nagy hangsúlyt fektet az üzletfejlesztés és az automatizáció segítésére, valamint kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra. András a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán végzett okleveles közgazdászként. Okleveles könyvvizsgáló, adótanácsadó, továbbá mérlegképes könyvelő és ACCA képesítéssel is rendelkezik. Szabadidejét legszívesebben családjával tölti, utazással, síeléssel és kerékpározással.

Nagy Ádám Gusztáv (34) 2011-ben csatlakozott a PwC Magyarország technológia tanácsadási területéhez, ahol később megalapította és azóta vezeti a digitális tanácsadási csapatot. Szakterülete az új feltörekvő technológiák és a digitalizáció üzleti hatásainak vizsgálata, az ezekre adható válaszok kidolgozása az ügyfelek részére, a stratégia alkotástól a szoftverfejlesztésig és megvalósításig. Jelentős tapasztalatot szerzett a stratégiai szintű változásokkal kapcsolatos projektekben az energia, telekommunikációs és a pénzügyi szolgáltató szektorban, valamint nagy horderejű informatikai változások kezelésében is. A PwC Consulting Challenge esettanulmány versenysorozatának létrehozása is a nevéhez fűződik. A Corvinus Egyetem Gazdaságinformatikus szakán Bachelor diplomát, majd MBA képzés keretében mesterdiplomát szerzett. Szabadidejét Budapest és Bécs között osztja meg, aktív pihenéssel, sportolással tölti.

Somogyi Imre (37) 2021 szeptemberétől igazgatóként erősíti a PwC Magyarország üzleti tanácsadási területét. Új munkakörében feladata a pénzügyi tanácsadási terület továbbfejlesztése lesz. Imre az elmúlt években más Big Four és stratégiai tanácsadó cégeknél vezetett sikeres projekteket. Számos európai bankkal működött együtt front-end hatékonysági, ügyfél-akvizíciós, termékstratégia, árazási és működési hatékonysághoz kapcsolódó projekteken. Legfőbb érdeklődési területei a kkv-k bankolása és a digitális értékesítési csatornák fejlesztése. Diplomáját a Corvinus Egyetemen szerezte, eközben a Copenhagen Business Schoolon és a University of South-Wales-en is üzleti tanulmányokat folytatott. 2019-ben a University of Oxford, Säid Business School Fintech-programján szerzett képesítést. Szabadidejét legszívesebben családjával és barátaival tölti. Rajong a borokért, rendszeresen látogat borászatokat Magyarország, Európa és a világ különböző borvidékein. 

Szántó-Kapornay Emőke (43) közel 20 éve csatlakozott a PwC Magyarországhoz. Ez idő alatt elsősorban a könyvvizsgálati területen dolgozott, illetve néhány évet a számviteli tanácsadási területen és a PwC Academy csapatában is eltöltött, azóta is aktívan részt vesz a cég oktatási tevékenységében. Emőke a pénzügyi iparágra szakosodott, az elmúlt években szinte az összes hazai bankkal kapcsolatba került audit vagy egyéb tanácsadási és átvilágítási megbízások során. Diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy és vállalatértékelés szakirányán szerezte, ACCA (FCCA) képesítéssel rendelkezik. Két gyermek édesanyja, szabadidejében szívesen utazik és színházba, hangversenyekre jár a családjával, illetve fut, olvas.