Újra Magyarország legjobb munkahelyei között a Szerencsejáték Zrt.

HR2021. feb. 16.Növekedés.hu

Ismét rangos elismerésben részesült a Szerencsejáték Zrt., hiszen 2013. és 2018. után idén immár harmadik alkalommal nyerte el a Kincentric Legjobb Munkahelyek díját. A nemzeti lottótársaság az 1000 dolgozónál többet foglalkoztató nagyvállalati kategóriában érdemelte ki az elismerést, amelyet a munkatársak visszajelzése alapján ítélnek oda.

A Kincentric Legjobb Munkahelyek Program 20 éves múlttal rendelkezik, a munkavállalói kutatások terén 50 éves gyakorlattal és a munkatársi elkötelezettségi adatok óriási adatbázisával. Azon tényezőkre fókuszál, amelyek fenntartható üzleti eredményekhez vezetnek: magas munkatársi elkötelezettség, szervezeti agilitás, elkötelező vezetés és tehetségfókusz. Mindezek megítélésében a legobjektívebb mércét veszi alapul: a munkatársak véleményét - olvasható a Szerencsejáték Zrt. közleményében.

A programban 130 ezer magyarországi munkavállalót, köztük a Szerencsejáték Zrt. dolgozóit kérdezték meg, akik a kutatás során olyan kérdésekre adtak választ mint, hogy mennyire emberközpontú és vonzó a munkaadójuk, milyen a munkahelyi légkör és a vállalat jövőképe. A felmérés alapján elmondható, hogy erősödött a támogató vezetői hozzáállás és a hiteles kommunikáció szerepe, valamint minden korábbinál fontosabbá vált a munkahelyi biztonság érzése.

"A Kincentric Legjobb Munkahelyek felmérésben kiemelt szereppel bíró szempontok terén a Szerencsejáték Zrt. sokat tett az elmúlt időszakban: felelős nemzeti vállalatként érdekközösséget vállaltunk munkatársainkkal, a járvány kitörésekor gyors, határozott és eredményes lépésekkel megvédtük a munkahelyeiket, biztonságos munkakörülményeket teremtettünk és transzparens kommunikációt folytattunk. A díj elnyerése arról tanúskodik, hogy kollégáink elismerik az erőfeszítéseinket, és továbbra is olyan stabil, összetartó és támogató közösségnek érzik társaságunkat, ahol szívesen dolgoznak"

– emelte ki Cseh Miklós, a Szerencsejáték Zrt. HR igazgatója.

A társaság HR vezetője hozzátette, hogy a nemzeti lottótársaság büszke a több mint 1 700 munkatársára, köztük a közel 180 megváltozott munkaképességű dolgozójára, hiszen az ő elhivatottságuknak, kitartásuknak és megbízhatóságuknak köszönhetően sikerült a 2020-as évet is sikeresen, jó üzleti eredményekkel zárni.

A Szerencsejáték Zrt. a most harmadjára elnyert Kincentric Legjobb Munkahely díjon túl 2020-ban és 2019-ben is megkapta a Randstad Award Szolgáltatások szektor kategóriájának "Legvonzóbb munkaadó" címét, ugyanakkor korábban ötször elnyerte a "Fogyatékosság-barát Munkahely" elismerést, valamint megszerezte már az "Év Családbarát Vállalata" kitüntetést is.