Nézze meg a legdrágábban árult balatoni nyaralókat - 2,2 milliárdos a legdrágább

Ingatlan2022. jún. 25.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

  • Jelentős eltérések vannak a balatoni nyaralótérségben eladásra kínálat nyaralók és lakóingatlanok között.
  • A Balaton-parti és a tó környékén lévő települések eladó ingatlanai közül a legdrágább egy 2,2 milliárd forintos monoszlói kastély, de a milliárdos kategóriában szerepelnek még siófoki, gyenesdiási és balatonendrédi ingatlanok is.
  • A legolcsóbb pedig egy Marcaliban vevőre váró lévő présház 1,9 millió forintért.
  •  Azaz több mint 1000-szeres az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább balatoni nyaralók között.

A nyaralóövezetekben található eladó lakóingatlanok népszerűsége jelentősen nőtt az elmúlt években az országos piacon belül, a járványhatás pedig fokozta a keresletet. Különösen igaz ez a Balaton-parti és a tó környékén lévő településekre, ahol nagyon komoly eltérés van az eladó lakóingatlanok árai között - áll az ingatlan.com legújabb összeállításában, amely a nyári szezon indulása apropóján bemutatja a balatoni nyaralóövezet legdrágább és legolcsóbb ingatlanait.

Érdekes, hogy a legdrágább és a legolcsóbb kínálatban szereplő ingatlan is a tó környékén, nem pedig a Balaton partján fekvő településen található. Ez főként a megélénkült kereslettel magyarázható.

A tóparti települések ingatlanai annyira megdrágultak, hogy sokak számára már csak a Balaton környéki helységek megfizethetők.

A teljes balatoni nyaralóövezetet nézve a legolcsóbban 1,9 millióért lehet ingatlant vásárolni, a legmagasabb ár pedig június végén 2,2 milliárd forint volt, azaz több mint 1000-szeres a különbség a két véglet között.

Legolcsóbb és legdrágább ingatlanok a tóparton

A Balaton partján fekvő településeken eladásra kínált ingatlanok közül a legdrágább egy több mint 600 négyzetméteres alapterületű, 2600 négyzetméteres telekkel rendelkező balatonföldvári kastély, amely 1,3 milliárd forintos árral szerepel a kínálatban.

Utána egy újszerű, luxuskivitelű 390 négyzetméteres, 10 szobás, medencés gyenesdiási ingatlan következik, 1,12 milliárdért.

A harmadik helyen szintén egy kastély szerepel, amely Siófokon található: a saját birtokkal, napelemparkkal ellátott ingatlan 2,55 millió eurós, azaz mostani árfolyamon valamivel több mint 1 milliárd forintos áron kelhet el.
A legolcsóbb tóparti településeken elérhető ingatlanok közé tartozik egy 1600 négyzetméteres telken álló 30 négyzetméteres balatonberényi nyaraló, ahová még a villanyt be kell köttetni, a szóban forgó ingatlan 5,9 millió forintért eladó. Emellett egy balatonfőkajári, az ingatlanbesorolás szerint gazdasági épületnek számító, de nyaralóként eladásra kínált 20 négyzetméteres ingatlant 8,9 millió forintos áron hirdeti a tulajdonos. Majd egy balatonfűzfői 40 négyzetméteres, külterületi nyaraló következik 15 millió forintos összeggel.

Végletek a Balaton környékén

A tóhoz közel eső, de nem közvetlenül a parton lévő települések kínálatában a legdrágább a Zánkától kicsit északabbra fekvő Monoszlón épült, felújított, 9 szobás, több mint 1600 négyzetméteres alapterületű kastély, amelyhez 100 ezer négyzetméteres telekterület és borbirtok is tartozik - ezért 5,5 millió eurót, vagyis 2,2 milliárd forintot szeretne kapni a tulajdonos.Utána 3 millió euróért, azaz 1,2 milliárd forintért kínált birtok jön a sorban, amely a Zamárditól délebbre fekvő Balatonendréden van. Ezért a pénzért a vásárló többek között 2200 négyzetméteres alapterületű ingatlankomplexum jár, amiben egy 10 szobás kastély is helyet kap.
A harmadik legmagasabb árat Várvölgy képviseli, amely Keszthelytől északabbra fekszik. A kétszintes, több lakosztállyal ellátott, 700 négyzetméteres alapterületű és saját aquaparkkal rendelkező luxus ingatlan 1,7 millió eurós, 680 millió forintos összeggel kapott helyet a kínálatban.
A Balaton-környéki településeket nézve a legolcsóbban egy marcali présházhoz lehet hozzájutni, a 30 négyzetméteres ház 1,9 millió forintért vár eladásra. Fonyódtól délre van Somogyvár, ahol 2,5 millió forintért egy 45 négyzetméteres felújítandóként hirdetett ingatlant lehet megvásárolni. Ez követi egy karádi családi ház, a Balatonboglártól délebbre fekvő település egyik - 48 négyzetméteres, felújítandó - családi házát 3,5 millió forintért kínálják a vevőjelölteknek.
Az összeállításban szereplő ingatlanok az alábbi linkekre kattintva érhetők el.

Legdrágábbak a Balaton-parti településeken:

Balatonföldvári kastély:

https://ingatlan.com/balatonfoldvar-varoskozpont/elado+haz/kastely/32926077

Gyenesdiási családi ház:

https://ingatlan.com/gyenesdias/elado+haz/csaladi-haz/31134847

Siófok-Töreki kastély:

https://ingatlan.com/siofok-toreki/elado+haz/kastely/32618789

Legdrágábbak a Balaton környékén:

Monoszlói kastély:

https://ingatlan.com/monoszlo/elado+haz/kastely/32058253

Balatonendrédi birtok:

https://ingatlan.com/balatonendred/elado+haz/kastely/32623473

Várvölgyi családi ház:

https://ingatlan.com/varvolgy/elado+haz/csaladi-haz/32959648

Legolcsóbbak a Balaton-parti településeken:

Balatonberényi nyaraló:

https://ingatlan.com/balatonbereny/elado+nyaralo/udulo-hazas-nyaralo/32882801

Balatonfőkajári nyaraló:

https://ingatlan.com/balatonfokajar/elado+nyaralo/udulo-hazas-nyaralo/32962774

Balatonfűzfői nyaraló:

https://ingatlan.com/balatonfuzfo/elado+nyaralo/hetvegi-hazas-nyaralo/29855210

Legolcsóbbak a Balaton környékén:

Marcali présház:

https://ingatlan.com/marcali/elado+haz/tanya/32523194

Somogyvári ikerház:

https://ingatlan.com/somogyvar-vityapuszta/elado+haz/ikerhaz/32469312

Karádi ház:

https://ingatlan.com/karad/elado+haz/csaladi-haz/31144675