Szuperolcsó lakások Budapesten: ezek kerülnek a legkevesebbe a belvárosban

Ingatlan2023. aug. 8.D.J.
A rovat támogatója:

Az Ingatlan.com hirdetései alapján kigyűjtöttük, hogy Buda és Pest központjában mely lakásokat lehet megszerezni a legalacsonyabb árért. Van amelyik alig több mint tíz millió forintba kerül.

V. kerület - Petőfi Sándor utcai lakás

Ár: 23,9 millió Ft

A belváros egyik legkisebb eladó lakásáról van szó: összesen 11 négyzetméteres. Viszont a nagy belmagasság miatt ki lett alakítva egy galéria is. Itt kapott helyet a háló.

A pesti belvárosban 30 millió alatt ugyan kész művészet lakást találni, de azért nem teljesen lehetetlen: van egy  a Semmelweis utcában és a Balassi Bálint utcában is.

Utóbbi ebben az árkategóriában valóságos palotának számít azzal, hogy a négyzetméterek száma itt már eléri a 19-et.

Akinek az is elég, ha csak határozatlan idejű bérleti jogot szerez egy-egy lakásra az már 15 millió forint alatt is találhat magának ingatlant az V. kerületben.

VI. kerület - Eötvös utcai lakások

Ár: 15,7 millió forint

A Nyugati pályaudvar közelében van egy ingatlan, amely hat önálló lakrészből áll. Ezekből több is meg van hirdetve az ingatlan.com-on, mindegyik nagyjából ugyanazokkal a paraméterekkel bír:

22 négyzetméteresek és két szobásak.

A lakás alagsorinak számít, ráadásul a hirdetésekben szerepel az alábbi kitétel:

„az ingatlan osztatlan közös tulajdon (ügyvédi megosztással), valamint tulajdoni lap szerint nem lakáscélú, ezért készpénzes vevőjét várja!”

VII. kerület - Szövetség utcai lakás

Ár: 11 millió Ft

Bár ezért az árért igazán a képek alapján csak négy rozzant falat kap az ember, úgy, hogy külön fürdő és WC nincs is még kialakítva belül, az tény hogy ennyire olcsón nehéz ingatlanhoz jutni a fővárosban. Ráadásul ezúttal a tulajdoni lap is lakásnak tünteti fel a helyet.

Csak személyi kölcsönnel vagy készpénzzel lehet megvásárolni.

VIII. kerület - Dugonics utcai lakás

Ár: 11,5 millió Ft

Akit nem zavar, ha egy lakás haszonélvezettel terhelt, az már 9 millióért is találhat ingatlant a kerületben, de azok közül, ahol ilyen zavaró tényező nincs, 11 milliónál kezdődik az ár.

A bútorzat mellett sok tér a járkálásra már nincs: mindössze 10 négyzetméteres. 

A kis mérete ellenére három különböző irányba is nyílnak ablakok a lakáson belül. Gáz nincs bevezetve. Az elektromos hálózat nem rég esett át egy felújításon.

I. kerület - Lisznyai utcai lakás

Ár: 22,9 millió Ft

Az I. kerület előnye, hogy rossz elhelyezkedésű ingatlant lehetetlen találni. Ez speciel a Lisznyai utcában van, a Tabán szomszédságában.

Az épület, amelyben a lakás áll az 1930-as években készült és villaépületnek számít. Helyi védettséget élvez.

Viszont a 38 négyzetméteres, egy+fél szobás lakás teljesen felújítandó.

II. kerület - Rómer Flóris utcai lakás

Ár: 17 millió Ft

A Gül Baba türbéjétől nem messze árulnak egy magasföldszinti egyszobás lakást, amely főleg egy embernek alkalmas ugyanis az egész lakás hét négyzetméter. Van egy beépített galériája, amelyet pluszban nem számoltak hozzá az alap négyzetméterhez.

A lakásban a bojler cserére, a padlózat pedig felújításra szorul. Ez annyira olcsónak számít a II. kerületben, hogy a második helyezett már 10 millió forinttal drágább.

Igaz más téren is rekordernek számít: ennél kisebb lakást sem árulnak errefelé.

XII. kerület - Maros utcai ház

Ár: 15,2 millió Ft

Ez a földszinti, előkertes minigarzon a Városmajori játszótérrel szemben várja, hogy gazdára találjon. Bár ebben sem lehet nagy partikat csapni. Az alapterülete 14 négyzetméteres.

A belmagassága alacsonyabb három méternél. Diákoknak lehet előnyös, akiknek csak egy hely kell, ahol a nap végén le lehet dőlni.

A második kerületben van egy másik 20 millió alatti lakás is: az 26 négyzetméteres