Hamis Rolexet venne? - Tessék, tessék egyenesen Romániából

NAV Infotár2023. feb. 17.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Postacsomagoknak álcázva, csaknem 170 millió forint értékű utánzatokat; órát, táskát, parfümöt, bébi- és felnőttruhákat próbált egy román férfi Németországba szállítani. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai ellenőrizték a német rendszámú autót.

Fekete fóliával körbetekert kartondobozokkal volt megpakolva egy utasokkal teli, német furgon román rendszámú utánfutója. Amikor a pénzügyőrök megállították az M5-ös autópályán, az autó sofőrje azt mondta, postacsomagokat szállít Németországba, de fuvarlevelén azok nem szerepeltek.

A kockázatosnak ítélt szállítmányt tételesen átvizsgálták a járőrök.

Az alaposan becsomagolt dobozokban ismert márkajelzésekre - Guess, Michael Kors, Karl Lagerfeld, Louis Vuitton - hasonlító felirattal ellátott táskák, babaruhák is voltak, és hamis Rolex karórákat, Armani, Gucci, Dior parfümöket is rejtettek a csomagok.

Valamennyi terméket a védjegyek tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba. A NAV munkatársai a mintegy 170 millió forintot érő szállítmányt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak. Szakértők szerint a hamis illatszerek, ruhaneműk és egyéb termékek az egészségre is ártalmasak lehetnek, ezért kiszűrésük különösen fontos.