Több mint egy tonnányi potencianövelőt találtak a ferihegyi repülőtéren

NAV Infotár2021. márc. 3.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint egy tonna illegális gyógyszert foglaltak le egy Dubaiból érkező légi szállítmányból, melynek címzettje nem rendelkezett annak behozatalához és kereskedelméhez szükséges gyógyszerhatósági engedéllyel.

A küldeményt Dubaiban adták fel egy magyarországi vállalkozás részére, a csomagot kísérő okmányokon szándékosan téves árumegnevezést tüntettek fel. A szállítmány ellenőrzésekor felmerült a gyanú, hogy a vállalkozás a több mint egy tonna, mintegy 470 ezer potencianövelőt és vágykeltő tablettát (Kamagra) engedély nélkül importálta.

A NAV megkereste az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), ahol megállapították, hogy az importőr nem rendelkezik a gyógyszer beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel.

A szállítmány címzettje elmondta, hogy az árut nem Magyarországon szerette volna piacra dobni, hanem azt Szerbiába akarta továbbszállítani.

A vállalkozás nem rendelkezett gyógyszerhatósági engedéllyel, ezért a NAV munkatársai a több mint egy tonna illegális szert lefoglalták és nemzetközi kereskedelmi tevékenység megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést tettek.