A Mastercard egy új CyberFront kockázat szimulációs platformmal bővíti a kiberbiztonsági tanácsadói szolgáltatását

Pénzügy2022. jún. 2.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Az ügyfeleik kiberbiztonságának megerősítésének érdekében a Mastercard az utóbbi években a kockázatelemzés, a mindig-aktív biztonsági ellenőrzés és a csalás megelőzés területén eszközölt befektetéseket.

Mivel a kiberbűnözés okozta éves kár 2025-re várhatóan eléri a több, mint 10.5 trillió dolláros szintet, a kibervédelem fejlesztése kritikus fontosságú elem marad a gyorsan digitalizálódó iparágak számára. A Mastercard bejelentette az új Cyber Platfrom névre keresztelt kibertámadás szimulációs és kockázat elemző platform indulását, amit a cég a Picus Security nevű vállalatba tett stratégiai kisebbségi befektetése tett lehetővé.

A Mastercard Kiberbiztonság és Kockázat nevű tanácsadói szolgáltatása részeként az eszköz segíti a vállalkozásokat és kormányokat, hogy hatékonyabbá tegyék a kiberbiztonság megoldásaik működését.

A Cyber Front egy olyan “always-on” platform, ami az ügyfelek kibervédelmi rendszereit ellenőrzi és segít nekik feltárni a kockázatot jelentő elemeket.

Mivel egy több, mint 3,500 valós példán alapuló könyvtárat használ, a Cyber Front képes rávilágítani a biztonsági hiányosságokra, és valós időben ad tanácsokat ezek csökkentésére. Segítségével a vállalatok folyamatos megerősítés mellett tudják fejleszteni a kiberbiztonsági rendszereiket. A végső cél az, hogy megértsék, mennyire hatékonyak a jelenlegi rendszereik, és fény derüljön a veszélyezettet területekre. Ez mind rövid- mind hosszú távon hatékonyabb védekezést eredményez majd.

Segítünk az ügyfeleinknek a digitális átállás lehetőségeinek - és kihívásainak - kihasználásában. Mivel az adatbűnözés egyre nagyobb károkat okoz, egy hatékony kibervédelmi rendszer létrehozása az egyik legfontosabb kihívás. A vállalatoknak ma már nem elég egy kiterjedt biztonsági rendszer, folyamatos tesztelésre, megértésre, fejlesztésre és alkalmazkodásra van szükségük, hogy a holnap kihívásaival szemben is felkészültek legyenek

- Mondta Raj Seshadri, a Mastercard Adatok és Szolgáltatások részlegének elnöke.

A Picus Security-be tett befektetésünk és a Cyber Front elindítása gyorsabb és okosabb kiberbiztonsági döntések meghozatalát teszi majd lehetővé, ami jobb eredményeket szállít a partnereiknek, alkalmazottjaiknak és végső soron, a fogyasztóknak is.

A Picus technológiáját több szakértő, köztük a Frost & Sullivan kutató vállalat pozitív elismeréssel méltatta a Támadás Szimulációk területén létrehozott innovációiért. 

A Mastercard Picus-ba tett befektetése kiemeli a legfrissebb kibertámadások ellen folytonos védelmet nyújtó technológiáink felkészültségét. Lelkesen várjuk a közös munkát, és hogy együtt adjunk választ napjaink védelmi kihívásaira

- mondta H. Alper Memis, a Picus Security elnöke és társalapítója.