Az Erste Alapkezelő lett az Év Asset Management Cége

Pénzügy2022. feb. 18.Növekedés.hu

A Real Estate Awards Gálán az Erste Alapkezelő Zrt. kapta az Év Asset Management Cége 2021 elismerést. A társaság jelenleg csaknem ötven alapot kezel összesen 1168,1 milliárd forint értékben.

Az Erste Alapkezelő Zrt. nyerte az Év Asset Management Cége 2021 díjat az év legrangosabb hazai ingatlanpiaci eseményén, a Real Estate Awards Gálán. Az Év irodája 2021 versenyben több száz vállalkozás indult az összesen 16 kategóriában. A legelismertebb magyarországi ingatlanos elismerés odaítéléséről egy 15 fős szakmai zsűri, és egy 88 főből álló üzleti zsűri döntött.

Az Erste Asset Management GmbH több mint 300 alkalmazottal 70,2 milliárd eurót kezel hét európai országban.

A vállalatcsoport magyarországi vállalata, az Erste Alapkezelő félszáz főt foglalkoztatva közel ötven alapot kezel összesen mintegy 1168,1 milliárd forint értékben. Az Erste Alapkezelő Zrt. kezelésében álló két ingatlanalap (az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap és az Erste Nyíltvégű Euro Ingatlan Befektetési Alap) jelenleg Magyarország legnagyobb eszközértékű ingatlan befektetési alapja, és évek óta meghatározó szereplője az ingatlanbefektetési piacnak.

Büszkék vagyunk Az Év Asset Management Cége 2021 díjra. Ez rangos elismerése a befektetők és bérlők szolgálatában tett minőségi szakmai munka iránti elhivatottságunknak, és az eddig elért kiemelkedő eredményeknek. Az Erste ingatlanalapok ”A” kategóriás irodaházai zöld minősítésekkel rendelkeznek (Breeam, Leed vagy Well értékeléssel), az alapkezelő pedig kiemelt fontossággal kezeli az ESG kritériumok, tehát a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontok implementálását napi működésébe, így a díj visszaigazolja a társaság fenntartható és felelős befektetések iránti elkötelezettségét is

– mondta Pázmány Balázs, az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke.