Az Indotek értékesítette a Waberer's-részvényekre vonatkozó opciós jogát

Pénzügy2020. dec. 22.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

Értékesített a Waberer’s International Nyrt. részvényeire vonatkozó vételi opciós jogából 41,00 százalékot az Indotek Group. Hazai pénzügyi szolgáltató bevonásával elvégzett pályáztatási folyamat eredményeként az MHB Optimum Zrt. 21,00, a High Yield Zrt. pedig 20,00 százalékot vásárolhat a csomagból. Ezzel párhuzamosan saját részesedését is növelheti a tőzsdén jegyzett társaságban a befektetéskezelő cégcsoport, mégpedig 6,99 százalékkal, 30,99 százalékra.

Az Indotek Group októberben kötött megállapodást a Mid Europa Partnersszel, amelynek értelmében a befektetéskezelő cégcsoport meg fogja vásárolni a Waberer's International Nyrt. részvényeinek 24,00 százalékát.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaságban szerzett részesedése mellett az Indotek Group vételi opciót szerzett a Mid Europa Partners által tulajdonolt Waberer’s International Nyrt.-részesedés fennmaradó 47,99 százalékára is.

Ezt a jogot az Indotek Group eleve azzal a szándékkal szerezte meg, hogy egy részét vagy egészét tovább értékesítse más befektetők számára.

Hazai pénzügyi szolgáltató bevonásával elvégzett pályáztatási folyamat eredményeképpen az Indotek Group az MHB Optimum Zrt. számára 21,00, a High Yield Zrt. számára pedig 20,00 százalékot értékesít a vételi opciós csomagból.

További 6,99 százalékot pedig maga gyakorol, így befolyása a Waberer's International Nyrt.-ben 30,99 százalékra emelkedik a tranzakció zárását követően.

Az MHB Optimum Zrt. a vagyonkezelés területén tevékenykedő egyszemélyes befektetési társaság, tulajdonosa és vezérigazgatója Mike Ferenc, a High Yield Zrt. pedig Wáberer György befektetési holdingtársasága.

Az Indotek Group jelentős tapasztalattal rendelkezik a turn-around menedzsment területén, illetve a nehéz helyzetben lévő vállalatok növekedési pályára állításában, valamint a logisztikai ingatlanok területén.